in

ΣΗΜΕΡΑ- Ηρθε η ώρα της Δήμητρας Πισπιρίγκου!

Με την κατάθεση των πρώτων μαρτύρων υπεράσπισης θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη η πολύκροτη δίκη της μητέρας των τριών δολοφονημένων παιδιών από την Πάτρα (σύμφωνα με τα δύο βουλεύματα).

  • Τα πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν είναι η μητέρα, η αδελφή, ο πατριός και ο θείος της κατηγορουμένης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει κυρίως η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου καθώς στο δικαστήριο αναγνώστηκαν «αποκαλυπτικές» συνομιλίες της με την κατηγορουμένη και τον Δασκαλάκη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή παρουσιάστηκαν έγγραφα που αφορούν την υπόθεση η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η δίκη δεν υπήρχε κανείς στο ακροατήριο!

  • Στο δικαστήριο την Παρασκευή προβλήθηκαν βίντεο με την Τζωρτζίνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το σχόλιο που έκανε η εισαγγελέας μετά την προβολή δύο συγκινητικών στιγμιοτύπων, από φυσικοθεραπείες που έκανε η Τζωρτζίνα. Στο ένα από αυτά φαίνεται το άτυχο παιδί να κάθεται σε ένα κρεβάτι, με τα πόδια ελεύθερα κάτω, ενώ ένας νοσηλευτής κρατά όρθιο το κορμάκι του. Η φυσίατρος της λέει: «Έλα Τζωρτζίνα μου, κλώτσα με το αριστερό πόδι». Στην αρχή το κοριτσάκι δεν κάνει κίνηση.

Μετά από πολλές επαναλήψεις της οδηγίας από τη φυσίατρο, «έλα Τζωρτζινούλα μου, μπορείς. Πάμε λίγο με το αριστερό πόδι…», η 9χρονη κινεί αρχικά το αριστερό και μετά και τα δύο πόδια της.

  • Η πρόεδρος ρώτησε πότε γυρίστηκε αυτό το βίντεο με τη φυσίατρο και τότε ακούστηκε η εισαγγελέας να σχολιάζει: «Βλέπουμε πάντως εδώ μια χαρά ακούει το παιδί. Μια χαρά βλέπει και εκτελεί εντολές».

Θυμίζουμε ότι ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης είχε πει κατ’ επανάληψη στη δίκη ότι «το παιδί δεν καταλάβαινε, ήταν φυτό, δεν εκτελούσε καμία εντολή». Δεν παρέλειπε μάλιστα να επισημαίνει ότι βασικός υπεύθυνος γι’ αυτό ήταν ο αναισθησιολόγος κ. Χασαπόπουλος «επειδή δεν ενημέρωσε τους γονείς την ώρα της ανάνηψης στο Καραμανδάνειο ότι η Τζωρτζίνα είχε ήδη υποστεί μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες».

  • Προβλήθηκε ακόμη το σοκαριστικό βίντεο με ένα από τα επεισόδια της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο του Ρίου, που είχε βιντεοσκοπήσει η μητέρα του και είχε στείλει στον Ανδρέα Ηλιάδη. Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών είχε ζητήσει να επεξηγήσει ο ίδιος το βίντεο, πράγμα που δεν έγινε τελικά.

Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται το μόνιτορ του παιδιού να χτυπάει και να ανεβαίνουν οι παλμοί του.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για την κηδεμονία των παιδιών

Βρήκαμε την Παπαχαραλάμπους γυμνή στην παραλία με τις ρ@γες έξω…