in

AngryAngry

Σιδηροδρομικές σήραγγες σε Τέμπη, Πλαταμώνα – Πλήρης διάλυση. Τι αναφέρει συνταξιούχος σιδηροδρομικός

Ενδιαφέροντα τα όσα αποκαλύπτει συνταξιούχος σιδηροδρομικός για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών σηράγγων σε Τέμπη και Πλαταμώνα:

Χαρακτηριστικό είναι πως αν συμβεί ένα ατύχημα στο τούνελ μήκους 5 χιλιομέτρων στα Τέμπη, το έργο των διασωστών θα είναι τρομερά δύσκολο καθώς στις περισσότερες οδούς διαφυγής δεν υπάρχουν ούτε πυράντοχες πύλες, ενώ έχει κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία που είχε αναλάβει τη συντήρηση του εξοπλισμού και εδώ και χρόνια δεν έχει αναλάβει νέα. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε δηλώσει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας, ότι δεν έχει γίνει ποτ΄άσκηση προσομείωσης με ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική στη σιδηροδρομική σήραγγα  Τεμπών σε αντίθεση με τις οδικές στα Τέμπη, που γίνονται σχεδόν κάθε εξάμηνο. Δείτε τι αναφέρει ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός:

  •  “Σε ελάχιστη απόσταση απ το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη, βρίσκονται οι σιδηροδρομικές σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα, μήκους μερικών χιλιομέτρων. Αν και αποχώρησα απ τον ΟΣΕ πριν από μερικά χρόνια, πιστεύω ότι παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων που παρέμειναν σ αυτόν, η κατάσταση των συστημάτων ασφαλείας σ αυτές, δεν θα έχει βελτιωθεί, σε σχέση μ αυτή που περιγράφεται στις σχετικές υποδείξεις μου, αλλά και στην αλληλογραφία των συναδέλφων μου άλλων υπηρεσιών προς τη διοίκηση. Αντίθετα πιστεύω ότι θα έχει χειροτερεύσει.

 

Με δυο λόγια, σε περίπτωση συμβάντος, τα συστήματα ασφαλείας δεν θα λειτουργούσαν. Αν η σύγκρουση γινότανε μέσα σ αυτές, ελάχιστες πιθανότητες θα είχαν κάποιοι να διασωθούν (μάλλον θα πρέπει να αναρωτιόμαστε, αν θα βρισκότανε καν δείγματα DNA). Η συζήτηση με κάποιον εμπειρογνώμονα, μπορεί να το πιστοποιήσει. Οι σήραγγες εγκαινιάσθηκαν απ τον πρωθυπουργό Σημίτη το 2004, προεκλογικά.

Τα συστήματα ασφαλείας από τότε ήταν προβληματικά και δεν λειτουργούσαν. Γιατί δόθηκαν σε κυκλοφορία; Ποιος και με ποιο τρόπο διαβεβαίωσε τον κ.  Σημίτη ότι οι σήραγγες παρείχαν τον ενδεδειγμένο βαθμό ασφαλείας; Αν όχι, έχει ο Σημίτης αποδείξεις ότι δεν ενημερώθηκε; Πριν να δοθούν σε κυκλοφορία, θα έπρεπε να διεξαχθεί μια άσκηση με την πυροσβεστική και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες σε περίπτωση συμβάντος, ώστε να φανεί στην πράξη αν τα συστήματα λειτουργούσαν και τι έπρεπε να βελτιωθεί.

Αν και συζητήθηκε αρκετές φορές, αυτή η άσκηση δεν έγινε ποτέ στα 20 χρόνια που διεξάγεται η κυκλοφορία απ τις σήραγγες. Ποιος φταίει; Γιατί δεν έγινε; Τι έγινε με τη συντήρηση των συστημάτων; Με τη φύλαξη των σηράγγων έναντι βανδαλισμών και άλλων επεμβάσεων; Αν δεν αναδειχθεί τώρα αυτό το ζήτημα και θαφτεί, αύριο μπορεί να μην υπάρχουν οι δυνατότητες να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Είναι ευκαιρία να επέμβουμε τώρα και να μην αφήσουμε το θέμα στα χέρια των μηχανισμών.”

Σιδηροδρομικές σήραγγες σε Τέμπη, Πλαταμώνα, πόσο ασφαλείς είναι; (video)

 

 

 

Σιδηροδρομικές σήραγγες σε Τέμπη, Πλαταμώνα, πλήρης διάλυση (video)

Πηγή: Θεσσαλία TV

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Η «Μαρία Τσάλλα» συνάντησε τον Βραζιλιάνο σύζυγό της στην Κύπρο – Είδαν τον χειριστή τους;

Προπονητής-βιαστής στην Ηλιούπολη – «Έσπασε όλο το σπίτι και ανέβηκε στην ταράτσα με καραμπίνα και απειλούσε να…»