in

Σεισμός στην Τουρκία – Συνεχίζονται οι διασώσεις μετά από 180 ώρες

Ο απολογισμός από τους σεισμούς που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα την Τουρκία και τη γειτονική Συρία ξεπερνά ήδη τους 37.000 νεκρούς, την ώρα που οι ελπίδες για την ανεύρεση και άλλων επιζώντων στα συντρίμμια σταδιακά σβήνουν.

  • Η 10χρονη Αϊτσά Τσεπνί κατάφερε να μείνει ζωντανή κάτω από τα ερείπια στο Καχραμανμαράς για 184 ώρες.

Στην Αντιόχεια, πραγματοποιήθηκε άλλη μία διάσωση ύστερα από 183 ώρες.

  • Διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένα 13χρονο αγόρι από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε στην επαρχία Χατάι, 182 ώρες μετά τους φονικούς σεισμούς της περασμένης Δευτέρας.

Τα πλάνα που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters δείχνουν τον έφηβο να κρατάει το χέρι ενός διασώστη, ενώ τον τοποθετούν σε φορείο, αφού του ακινητοποίησαν το κεφάλι και τον κάλυψαν με μια κουβέρτα για να τον κρατήσουν ζεστό. Στη συνέχεια τον μεταφέρουν σε ένα ασθενοφόρο.

  • Η Χατιτζέ Ακάν έμεινε εγκλωβισμένη για 180 ώρες στην περιοχή Onikişubat, και μετά τη διάσωση της, διακομίσθηκεστο Κρατικό Νοσοκομείο του Καχραμανμαράς. «Τα αποτελέσματα ήρθαν στα χέρια μας, διότι υπήρχε το δικαίωμα των συμμετεχόντων να τα ζητήσουν. Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε μία απήχηση και γι’ αυτό είχαμε κάποιες ενστάσεις για την χαοτική διαφορά που είχε στην ψηφοφορία της επιτροπής.

Είμαστε σε αναμονή. Έχουμε δώσει προθεσμία στην ΕΡΤ να μας απαντήσει για την αναλυτική διαδικασία. Για παράδειγμα, η επιτροπή ψήφισε αφού ήξερε τα αποτελέσματα του κοινού;  Περιμένουμε την απάντηση, θα κινηθούμε νομικά, θα εξαντλήσουμε θεσμικά, ότι χρειάζεται να εξαντληθεί» επεσήμανε.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Eurovision 2023 – Αυστηρή απάντηση της ΕΡΤ στην Melissa Mantzoukis

«Θυμάμαι τις παρακεντήσεις που μου έκαναν και ούρλιαζα, τους γονείς μου να κλαίνε»