in

AngryAngry CryCry

Σεισμός στην Τουρκία – Σοκαριστικές εικόνες από την τραγωδία και την αναζήτηση στα συντρίμμια

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται, δύο 24ωρα αφότου «χτύπησε» ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 8.574 νεκρούς και τα σωστικά συνεργεία, ανάμεσά τους και από την Ελλάδα, εξακολουθούν να απεγκλωβίζουν ανθρώπους από τα γκρεμισμένα κτίρια.

Ήδη η ελληνική ΕΜΑΚ που βρίσκεται στη γειτονική χώρα λίγες ώρες μετά τον τρομερό σεισμό στην Τουρκία έχει διασώσει τέσσερις ανθρώπους από τα χαλάσματα στην Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν), με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να εξαίρουν το έργο των Ελλήνων διασωστών.

Οι εικόνες από τα σημεία της τραγωδίας οι οποίες κάνουν τον γύρο του κόσμου συγκλονίζουν. Οι διασώστες απεγκλωβίζουν ανθρώπους κάθε ηλικίας, ολόκληρες οικογένειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

Η ικανοποίηση αλλά κυρίως η συγκίνηση δεν περιγράφεται με λόγια, όταν από τα χαλάσματα ανασύρονται άνθρωποι που άντεξαν και είναι ζωντανοί.

Δείτε φωτογραφίες με τον φακό του Reuters:

 

 

Την ίδια ώρα στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους να ξεπερνά, μέχρι στιγμής, τους 11.200 στις δύο χώρες.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Καταδικάστηκε 39χρονος ο οποίος πυροβόλησε Αλβανό διαρρήκτη στη Θεσσαλονίκη

Πτώση Phantom F-4 – Συντετριμμένες η μητέρα και η σύντροφος του Τουρούτσικα στο μνήμα του