in

OMGOMG

Σεισμός στην «E-food». Στο σκαμνί οι ιδρυτές της. Η αγωγή και το εξώδικο

Η δικαιοσύνη αναμένεται να λύσει τις διαφορές του επιχειρηματία, Σταύρου Τζιούφα, ιδρυτής της άλλοτε εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Connection AΕΒΕΕ με αντικείμενο την εισαγωγή επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης με τα αδέρφια Κωνσταντίνος-Πέτρος Κυρκίνης και Νικόλαος-Επαμεινώνδας Κυρκίνης, γνωστοί από την ίδρυση – μεταξύ άλλων – της πλατφόρμας διανομών E-food.

 

 

  • Σύμφωνα με το κείμενο εξώδικης διαμαρτυρίας που έχει ήδη αποστείλει στους δύο επιχειρηματίες ο Τζιούφας αλλά και με βάση το κείμενο της υπό κατάθεση αγωγής, τα οποία βρίσκονται στα χέρια του Capital, ο δεύτερος ουσιαστικά εμφανίζεται να διεκδικεί τα συμφωνηθέντα που απορρέουν από τη συμφωνία για από κοινού σύσταση εισαγωγικής εταιρείας ενδυμάτων, θεωρώντας ότι αυτά δεν τηρήθηκαν.

 

Κατά τα όσα αναφέρονται στο σχετικό νομικό κείμενο της υπό κατάθεση αγωγής, η πρώτη επαφή και γνωριμία των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2016 όταν ο Κωνσταντίνος-Πέτρος Κιρκίνης, με δική του πρωτοβουλία, απηύθυνε στον Σταύρο Τζιούφα πρόσκληση συνεργασίας.

  • Ο κ. Κυρκίνης εμφανίστηκε, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται στο ίδιο κείμενο ο Σταύρος Τζιούφας, να εκπροσωπεί τον αδερφό του, ενώ τον κάλεσε να αναλάβει την οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη μίας καινούργιας εταιρείας, σκοπός της οποίας θα ήταν η αποκλειστική εισαγωγή και διανομή επώνυμων προϊόντων ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ μόδας.

 

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στο ίδιο κείμενο, στις κατά καιρούς συζητήσεις ήταν παρόντα άλλοτε εκ περιτροπής, άλλοτε μαζί, τα αδέρφια Κυρκίνη.

Με βάση το επιχειρηματικό πλάνο που είχε καταρτιστεί, η νέα εταιρεία που θα δημιουργείτο θα είχε κύκλο εργασιών 500 χιλ. ευρώ το 2017 – πρώτο έτος λειτουργίας – και το 2021 θα έφτανε τα 4,1 εκατ. ευρώ και ο σωρευτικός κύκλος εργασιών από το 2017 έως και την περίοδο άνοιξης – καλοκαιριού του 2022 θα έφτανε τα 15 εκατ. ευρώ. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

 

 

Ο Στ. Τζιούφας υποστηρίζει ότι τόσο το επιχειρηματικό σχέδιο όσο και οι στόχοι της νέας εταιρείας, που συμφωνήθηκαν μεταξύ των δυο πλευρών, προέβλεπαν ότι ο κ. Τζιούφας θα λάμβανε ποσοστό 30% της επιχείρησης, επιφορτιζόμενος με καθήκοντα στη διοικητική ομάδα ως Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (Business Development), δεδομένης της πρότερης εμπειρίας του στον κλάδο, με συμμετοχή από πλευράς του μόνο με άυλα περιουσιακά στοιχεία και χωρίς να επενδυθούν μετρητά. Tο υπόλοιπο 70% των μετοχών θα μοιραζόταν στην υπόλοιπη διοικητική ομάδα, ήτοι στον Κωνσταντίνο – Πέτρο Κυρκίνη με καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και στον Νικόλαο-Επαμεινώνδα Κυρκίνη με καθήκοντα Επικεφαλής του Τμήματος Μάρκετινγκ.

 

 

Ο Τζιούφας έχει έτοιμη την αγωγή, η οποία, όπως σημειώνει, πρόκειται να κατατεθεί πριν το τέλος του 2023. Με αυτήν θα διεκδικεί αποζημίωση 5.411.819 ευρώ, στη βάση έκθεσης για την εύλογη αποτίμηση της εμπορικής αξίας της S&F Freedom που πραγματοποίησαν ορκωτοί λογιστές με έδρα το Λουξεμβούργο, επί των οικονομικών αποτελεσμάτων και περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2020.

Σημειώνεται ότι με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η Sports & Fashion Freedom το 2021 είχε πλέον κύκλο εργασιών 17,88 εκατομμύρια ευρώ από 12,03 εκατ. ευρώ το 2020 και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 804,29 χιλ. ευρώ από 1,15 εκατ. ευρώ, αποτελώντας μία υγιή και αναπτυσσόμενη επιχειρηματική οντότητα.

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Έπιασε πάτο η Σκορδά – Το ιστορικό χαμηλό και η οικειοθελής αποχώρηση

Τεράστιες αλλαγές στην τηλεθέαση – Αποχωρεί η ΕΡΤ ετοιμάζεται νέα εταιρία μετρήσεων…