in

OMGOMG

Σεισμοί σε Τουρκία και Συρία – Ξεπέρασαν τους 15.800 οι νεκροί…

Υγειονομικό συναγερμό σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς την ανείπωτη τραγωδία του φονικού σεισμού με χιλιάδες θύματα σε Τουρκία και Συρία, ακολουθεί, όπως προβλέπει, μια νέα κρίση, αυτή τη φορά Υγείας.

 

Το γεγονός ότι οι πάσης φύσεως υποδομές έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά στις πληγείσες περιοχές, τις οποίες ο Εγκέλαδος δοκίμασε για τα καλά, προβληματίζει βαθιά τους ειδικούς, οι οποίοι στρέφουν τώρα την προσοχή τους, στη Συρία.

 

  • Αιτία της υγειονομικής κινητοποίησης η επιδημία χολέρας, αλλά και οι πολύ συχνές αναπνευστικές ασθένειες, οι οποίες ταλαιπωρούν τη Συρία και αναμένεται να γνωρίσουν νέα έξαρση, εν μέσω χειμώνα, όπως διαβλέπουν οι επιτελείς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Υπάρχει μια δευτερογενής κρίση υγείας που εμφανίζεται στη συνέχεια, καθώς οι υποκείμενοι κίνδυνοι για την υγεία πιθανότατα θα επιδεινωθούν» δήλωσε χθες αξιωματούχος του ΠΟΥ, προσθέτοντας πως «έχουμε μεγάλη διακοπή στη βασική παροχή νερού. Έχουμε μεγάλη διακοπή στα καύσιμα, στις προμήθειες ηλεκτρισμού, στις προμήθειες επικοινωνίας, στα βασικά της ζωής».

Την ίδια ώρα, προσβάσιμος κατέστη χθες ο μοναδικός διάδρομος που συνδέει την Συρία με την Τουρκία για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, ο οποίος είχε υποστεί σημαντικές φθορές από τις σεισμικές δονήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, «αυτός ο σεισμός, πέρα από αυτήν την κρίση, είναι σαν την τέλεια καταιγίδα που κανείς δεν επιθυμούσε ποτέ».

 

Ενισχυμένη η ελληνική αποστολή

Με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει πλέον τις 15.800, με δεύτερη ομάδα ενισχύθηκαν χθες οι Έλληνες πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στη δοκιμαζόμενη περιοχή της Τουρκίας, απεγκλωβίζοντας ζωντανή μια ακόμη νεαρή κοπέλα, τη στιγμή που εκατοντάδες ευχαριστήρια μηνύματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της γειτονικής χώρας (πριν από την επιβολή νέων περιορισμών από το καθεστώς Ερντογάν) από Τούρκους πολίτες, αναγνωρίζοντας την παροχή βοήθειας από την Ελλάδα, από τις πρώτες κιόλας στιγμές της τραγωδίας.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Στο «σφυρί» για χρέη βγαίνει η «Villa Er0tica» της Σούλας…

Το Σάββατο η κηδεία του Μανούσου Βολουδάκη – Παρών στα Χανιά και ο Πρωθυπουργός