in

CuteCute

Σε συναγερμό για την επέλαση της κακοκαιρίας – Στην πρώτη γραμμή τόνοι αλατιού και εκχιονιστικά

Για την επέλαση του χιονιά από το βράδυ της Κυριακής με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους προετοιμάζουν οι μετεωρολογικές προγνώσεις και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός συστήνοντας στους πολίτες να αποφευγουν τις μετακινήσεις στις περιοχές όπου προβλέπεται να σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Ήδη τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε κάποιες περιοχές της Εύβοιας (Σέτα στο δήμο Ερέτριας και στο δήμο Μεσσαπίων), τη Φλώρινα, τις ορεινές περιοχές της Κρήτης, αλλά και την Πάρνηθα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ένταση των φαινομένων από Δευτέρα (28/1). Πολλοί δήμοι κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής όπου προβλέπεται να χιονίσει, όπως στην Πεντέλη, αλλά και… στην Γλυφάδα, συγκεντρώνουν τόνους αλατιού και έχουν βάλει στην πρώτη γραμμή τα εκχιονιστικά. Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται και τα μηχανήματά στη νότια Φθιώτιδα και στους δήμους Καμένων Βούρλων και Λοκρών, ενώ στο Μαρτίνο έχουν επίσης συγκεντρωθεί πολλά εκχιονιστικά για να παρέμβουν όταν χρειαστεί.

 

 

Η προετοιμασία ξεκίνησε από την Κυριακή με διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πολιτική Προστασία όπου και δόθηκαν οι πρώτες συστάσεις, για τους πολίτες των περιοχών όπου αναμένεται μεγάλη χιονόπτωση. Την Δευτέρα θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη από την οποία θα προκύψουν νέες οδηγίες (για τα σχολεία και την πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας), ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων. Από σήμερα επίσης κατέστη υποχρεωτικός ο εφοδιασμός αντιολισθητικών αλυσίδων για όλες τις κατηγορίες οχημάτων από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (29/1) στην Αττική, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν.

 

 

 

 

Ειδικότερα, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής. Την προσοχή εφιστά στους πολίτες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πολιτική Προστασία, προτρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, ο υπουργός επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (28/1), όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τυχόν απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Κατερινόπουλος για δολοφονία Μπάμπη – «Βασικό κίνητρο η αρχαιοκαπηλία, δεύτερο οι τοκογλυφίες»

Τέλος η «Παραλία» στην ΕΡΤ παρά τα ικανοποιητικά νούμερα – Τι έχει συμβεί…