in

Σε ρυθμούς καρναβαλιού το Ρίο ντε Τζανέιρο – Κέφι, χορός και φαντασία στο Σαμπαδρόμιο

Σε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται από χθες το Ρίο Ντε Τζανέιρο με τις σχολές της σάμπα να ξεχύνονται στο Σαμπαδρόμιο, γεμίζοντάς το με κέφι, χορό, χρώματα και μουσική. Ο δήμαρχος της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, Εντουάρντο Πάες, έστεψε χθες τον «Βασιλιά Μόμο» σηματοδοτώντας την έναρξη της πενθήμερης συμβολικής βασιλείας του όσο διαρκούν οι εκδηλώσεις. «Κηρύττω την έναρξη του καρναβαλιού του 2024», είπε ο βασιλιάς Μόμο, μόλις παρέλαβε στα χέρια το τεράστιο ασημόχρυσο κλειδί της πόλης εν μέσω βροχής από κομφετί, χειροκροτημάτων και ιαχών στο κατάμεστο Δημαρχείο της πόλης στη συνοικία Μποταφόγκο, όπυ έλαβε χώρα η τελετή. Mεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους ξεχώριζαν οι συνήθεις ύποπτοι της σκηνής του Καρναβαλιού του Ρίο με ευφάνταστες στολές, άλλοι ντυμένοι τζάγκουαρ, άλλοι κλόουν. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 14 Φεβρουαρίου.

  • Πουθενά δεν ήταν ορατά τα προβλήματα που ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα το Ρίο ντε Τζανέιρο όπως ένα ξέσπασμα δάγκειου πυρετού που ώθησε τις Αρχές να εκδώσουν διάταγμα έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, ή το ομοσπονδιακό διάταγμα για την καταπολέμηση της αύξησης της βίας από διακινητές ναρκωτικών. Το Καρναβάλι για τους κατοίκους του Ρίο είναι μια ευκαιρία να αφήσουν τουλάχιστον προσωρινά στην άκρη προσωρινά τα προβλήματά τους. Παρών στην τελετή ήταν κι ο υπουργός Τουρισμού της Βραζιλίας, Σέλσο Σαμπίνο. Όπως είπε, υπολογίζεται ότι 49 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα θα λάβουν μέρος στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις – μια αύξηση κατά 6,5% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Περίπου 200.000 τουρίστες και τουρίστριες από το εξωτερικό αναμένεται να συρρεύσουν στη Βραζιλία για το καρναβάλι για να μετάσχουν με αποκαλυπτικές ενδυμασίες και γκλίτερ στα πάρτι στους δρόμους όχι μόνον του Ρίο, αλλά και του Σάο Πάολο κι άλλων μεγάλων αστικών κέντρων.

Το αποκορύφωμα του καρναβαλιού είναι η παρέλαση των εκατοντάδων σχολών σάμπα από κάθε γωνιά της χώρας στο Σαμπαδρόμιο, όπου θα κάνουν επίδειξη των χορευτικών τους ικανοτήτων για το επόμενο τριήμερο. Το Σαμπαδρόμιο φέρει την υπογραφή του εκλιπόντος Όσκαρ Νιμάγιερ – ενός από τους σημαντικότερους οραματιστές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής – και εγκαινιάστηκε πριν από τέσσερις δεκαετίες. Οι σχολές της σάμπα προετοίμαζαν επί μήνες τα άρματα και τις περίτεχνες, συχνά αποκαλυπτικές, στολές τους για την παρέλαση μπροστά σε εκατομμύρια θεατές – οι περισσότεροι μέσω των τηλεοπτικών τους δεικτών. Μια ομάδα κριτών θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο νικητής του φετινού διαγωνισμού.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Εκτός κινδύνου ο 12χρονος που κατάπιε ωμό ζυμαρικό

Με περίπατο στις «οκτώ» του Παγκοσμίου η εθνική πόλο γυναικών, 24-5 το Καζακστάν