in

Σαρώνει ο κορονοϊός – Μεγάλη η διασπορά κρουσμάτων, εκτοξεύονται γρίπη και ιώσεις

Η μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοιού λόγω του συγχρωτισμού των γιορτινών ημερών, των νέων υποπαραλλαγών που σαρώνουν, αλλά και η παράλληλη εκτόξευση των αναγνωστικών λοιμώξεων, προκαλεί έντονη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Το γεγονός ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν πραγματοποιηθεί 229 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας, με αποτέλεσμα να πιέζεται το ΕΣΥ , έχει τους ειδικούς να συστήνουν έντονα τον εμβολιασμό στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες και την ανάγκη λήψης μέτρων αυτοπροστασίας με μάσκες, διενέργεια διαγνωστικών τεστ και χρήση αντισηπτικών σκευασμάτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που προκαλεί ανησυχία καθώς παράλληλα υπάρχει εκτόξευση και των άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού, καθώς ο συγχρωτισμός στα γιορτινά τραπέζια επιτείνει τη διάδοσή τους, και τα κρούσματα υπολογίζονται σε χιλιάδες.

Την ίδια στιγμή οι λοιμωξιολόγοι επιδημιολόγοι κάνουν λόγο για μεγαλύτερη δυναμική στην έξαρση των κρουσμάτων σε σχέση με πέρυσι, και συνιστούν μεγάλη προσοχή.

Οι επιδημιολόγοι κάνουν λόγο για κορύφωση των κρουσμάτων που είναι χιλιάδες στα τέλη Ιανουαρίου ενώ ο κ. Ο Σαρηγιάννης αναφέρει ότι το Pic των περιστατικών κορωνοιού θα είναι στις 10 Γενάρη.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Το λέει η “περδικούλα” της – Το τσιφτεντέλι της Τρέμη την Πρωτοχρονιά (Βίντεο)

Η Αντωνά αποχαιρέτησε το 2023 με μαύρα εσώρουχα – ΦΩΤΟ