in

OMGOMG

Σάλος στον Βόλο – Τον άφησαν σε κώμα από άγριο ξυλοδαρμό και υποβλήθηκε σε 11 χειρουργεία

Στο προσκήνιο και πάλι ο άγριος ξυλοδαρμός του 33χρονου. Ένοχος ο άνδρας για τον ξυλοδαρμό έξω από το μπαρ που άφησε το θύμα σε κώμα…

  • Σοκαρισμένη η πόλη του Βόλου από το περιστατικό του 2019, όταν ένας άγριος ξυλοδαρμός έλαβε χώρα έξω από ένα τοπικό μπαρ, αφήνοντας έναν νεαρό άνδρα σε κώμα. Πρόσφατα, η δοκιμασία του θύματος επανήλθε στην επιφάνεια καθώς εκδόθηκε νέα καταδίκη για την υπόθεση, φέρνοντας για άλλη μια φορά το περιστατικό στο προσκήνιο της κοινής γνώμης.

Σώθηκε από θαύμα

  • Το 2019, ένας 33χρονος θαμώνας μπαρ γλίτωσε ως εκ θαύματος, όταν δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό στα Παλιά. Στις 15 Μαΐου 2023, εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους δύο δράστες που ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση. Μετά την επίθεση, το θύμα κατάφερε να πάρει το δρόμο για το σπίτι του, αλλά αργότερα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τους γονείς του μετά από δέκα ώρες σε μισοπεθαμένη κατάσταση λόγω εσωτερικής αιμορραγίας. Ο δρόμος προς την ανάκαμψη και τα 11 χειρουργεία.

Αφού υποβλήθηκε σε μια κρίσιμη χειρουργική επέμβαση, το θύμα πέρασε ενάμιση μήνα σε κώμα. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε μονάδα αποκατάστασης όπου υποβλήθηκε σε έντεκα επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις. Μόλις πριν από λίγους μήνες, μπόρεσε επιτέλους να περπατήσει ξανά, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στο επίπονο ταξίδι του προς την ανάκαμψη.

  • Το συμβάν

Στην υπόθεση αυτή κατηγορούμενοι ήταν δύο υπάλληλοι του μπαρ που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό του 32χρονου θύματος. Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ένας φίλος του θύματος αντιμετώπισε σωματική αντιπαράθεση με έναν από τους υπαλλήλους του μπαρ έξω από το κατάστημα στις 7:00 το πρωί. Σε μια προσπάθεια να χωρίσουν τα δύο μέρη, επενέβη ο συνάδελφος του υπαλλήλου του μπαρ και το θύμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί σφοδρός καβγάς. Νομικές διαδικασίες και καταδίκες Ο βασικός κατηγορούμενος, 35χρονος υπάλληλος μπαρ, αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης 25 μηνών με αναστολή, αφού υποβλήθηκε σε διαδικασία ποινικής μεσολάβησης. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, 33χρονος συνάδελφος του βασικού κατηγορούμενου καθώς και το θύμα, καταδικάστηκε προχθές και του επιβλήθηκε ποινή 15 μηνών για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Αρχικά, οι κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος. Ωστόσο, οι κατηγορίες στη συνέχεια τροποποιήθηκαν σε πλημμέλημα διακεκριμένη επίθεση.

  • Επίλογος

Η πρόσφατη καταδίκη στον Βόλο για τον ξυλοδαρμό έξω από το μπαρ που άφησε έναν νεαρό σε κώμα λειτουργεί ως υπενθύμιση των καταστροφικών συνεπειών της βίας. Ενώ η δικαιοσύνη έχει αποδοθεί σε κάποιο βαθμό, το θύμα συνεχίζει να ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο της ανάρρωσης. Αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της δράσης της κοινότητας για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών και την προώθηση ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για όλους.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Εύα Αντωνοπούλου – Η πρώτη αντίδραση για την κρούση που έχει δεχθεί από το Open

Δημήτρης Μπάσης – Η ταυτότητά μου γράφει ακόμα Μπίμπασης