in

AngryAngry

Σάλος στο Βόλο – «Θα σε αφήσω χωρίς πόδια». Πατέρας χτυπούσε με σκουπόξυλο τον 11χρονο γιο του

Μία νέα καταγγελία προέκυψε από τον Βόλο, που περιγράφει λεπτομερώς ένα ακόμη κρούσμα παιδικής κακοποίησης και βίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του gegonota, μια γυναίκα είδε έναν πατέρα να χτυπά αλύπητα τον 11χρονο γιο του στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Οι περαστικοί άκουσαν το παιδί να παρακαλεί τον πατέρα του να σταματήσει, ενώ η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία για βοήθεια.

  • Όταν έφτασε η αστυνομία, το παιδί είχε τρέξει στην αυλή, όπου ρώτησε τον πατέρα του αν θα συνεχίσει να το χτυπάει.

Ο πατέρας απάντησε με απειλή ότι «θα τον αφήσει χωρίς πόδια» μπροστά στους γείτονες, οι οποίοι δεν επενέβησαν για να προστατεύσουν το παιδί.

Κατηγορούμενη… η γειτόνισσα

Από τη δικογραφία αποκαλύπτεται ότι το παιδί υπέστη άγρια χτυπήματα με κοντάρι και απειλήθηκε να «λιώσει» από τον πατέρα του. Συγκλονίζει το γεγονός ότι κατηγορούμενος στην υπόθεση δεν είναι ο πατέρας, αλλά μία γειτόνισσα, όταν ενημερώθηκε ο πατέρας ότι αυτή ήταν που κάλεσε την αστυνομία. Στη συνέχεια ο πατέρας υπέβαλε μήνυση κατά της γειτόνισσάς του.

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου εμφανίστηκε στο σπίτι του θύτη ένα μήνα μετά το περιστατικό, οπότε είχαν εξαφανιστεί οι μώλωπες στο σώμα του παιδιού.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σύντομα και η γυναίκα που υπέβαλε την καταγγελία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στο δικαστήριο αλλά δεν απέσυρε ποτέ την καταγγελία της. Εν τω μεταξύ, ο πατέρας ζητούσε αποζημίωση 150.000 ευρώ.

Αυτό το συγκλονιστικό περιστατικό υπογραμμίζει την ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και δράση για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης και την προστασία των ευάλωτων παιδιών.

Είναι ζωτικής σημασίας οι γείτονες και οι περαστικοί να μιλήσουν και να αναλάβουν δράση για να βοηθήσουν τα θύματα κακοποίησης και βίας, και οι κοινωνικές υπηρεσίες να ανταποκρίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά σε αναφορές κακοποίησης. Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί μπορεί να μεγαλώσει σε ένα ασφαλές και περιποιητικό περιβάλλον.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Χειροπέδες σε γνωστό ποδοσφαιριστή για υπόθεση κοκαΐνης

«Έλλειψη σχεδίου και λάθος οδηγίες καταδίωξης οδήγησαν στο θάνατο δύο αστυνομικών στου Ρέντη»