in

OMGOMG

Σάλος στη Ρόδο – Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καρυώτη. Τι αναφέρει το βούλευμα

Τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης για την πλήρη εξιχνίαση της δολοφονίας του 75χρονου Γιώργου Καρυώτη τον περασμένο Ιούνιο στη Μεσαιωνική Πόλη με κατηγορούμενο, τον προσωρινά κρατούμενο γιο του Ευάγγελο Κουλιανό του Σπύρου, 40 ετών, παρήγγειλε, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική» με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα διαλαμβάνονται στις σκέψεις του δικαστικού συμβουλίου ως προς τα γεγονότα και τα στοιχεία που προέκυψαν ως σήμερα τα οποία και θα αντικρούσει ο νέος δικηγόρος του κατηγορούμενου κ. Δήμος Μουτάφης.

  • To Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ειδικότερα αφού μελέτησε την δικογραφία και την Εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή του κατηγορούμενου Ευάγγελου Κουλιανού, έκρινε μεταξύ άλλων ότι προέκυψαν και τα εξής:

Από τις ενέργειες των αρμοδίων αστυνομικών οργάνων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έκανε χρήση τηλεφωνικής σύνδεσης με στοιχεία συνδρομητή αυτά της συντρόφου του και ενεργοποίησε κεραίες κινητής τηλεφωνίας την 13.6.2022 μεταξύ των ωρών 00:36:42 και 02:12:51, 14:34:24 και 17:24:35 καθώς και 21:24:02, ήτοι κατά τους χρόνους αυτούς βρέθηκε στην Παλιά Πόλη.

  • Από το δε συγκεντρωθέν και επισκοπηθέν από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου βιντεοληπτικό υλικό από τις πύλες της Παλιάς Πόλης, προκύπτει ωστόσο ότι την 13.6.2022 ο κατηγορούμενος δεν απεικονίζεται να εισέρχεται από κάποια πύλη για να μεταβεί στην οικία που διέμενε ο θανών πατέρας του.

Ο κατηγορούμενος όπως έκρινε το δικαστικό συμβούλιο, δεν ακολούθησε την ίδια πορεία όπως της προηγούμενης (12.6.2022) ή της επόμενης (14.6.2022) ημέρας της τέλεσης της πράξης και σε κάθε περίπτωση της συνήθους πορείας κατά τους ισχυρισμούς του για να μεταβεί στην οικία του πατέρα του, πλην όμως η παρουσία του την 13.6.2022 κατά τις ως άνω ώρες στην οικία του θανόντος πατέρα του επιβεβαιώνεται από την ενεργοποίηση κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, για την οποία ο κατηγορούμενος εξεταζόμενος τόσο ενώπιον των αρμοδίων αστυνομικών οργάνων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου όσον και ενώπιον του Ανακριτή Ρόδου εξέθεσε μόνον ότι η επίσκεψη στην οικία του πατέρα του έγινε τις μεσημβρινές ώρες και διήρκεσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά (επί τρίωρο περίπου) διότι συζητούσαν ευχάριστα για πολλή ώρα (για ψάρεμα, λαγουδάκια, όπως επί λέξει εξέθεσε στην απολογία του ενώπιον του Ανακριτή Ρόδου).

Ακόμη, τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του κατηγορουμένου βρέθηκε στην επιφάνεια ξύλινου τμήματος στο κάτω μέρος του κρεβατιού (ποδαρικό) στο δωμάτιο της οικίας του που βρέθηκε ο θανών και μάλιστα δίπλα του.

Κρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο πως το σημείο που βρέθηκε δημιουργεί εύλογα απορία δοθέντος ότι δεν αποτελεί σημείο που είναι προσβάσιμο σε επισκέπτη, που κατά τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, παραμένει για χρόνο 10 ή 20 λεπτών της ώρας και σε μέγιστο χρόνο 30 λεπτών της ώρας.

  • Επιπλέον, από έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα, προέκυψε ότι ο τελευταίος περί ώρες 03.00 έως 03.30 της 14.6.2022 αντιλήφθηκε την παρουσία ατόμου που περιέγραψε ως μελαχρινό ύψους περίπου 1,75 μ. με καράφλα μπροστά και κοντοκουρεμένο στα πλάγια και φορούσε εργατικά σκουρόχρωμα ρούχα να κινείται προς την οικία που διέμενε ο θανών κρατώντας κάτι που έμοιαζε με καλάμι ψαρέματος, μια τσάντα διάφανη που είχε κάτι που έμοιαζε με λάστιχο ποτίσματος τυλιγμένο σαν κουλούρα και κάτι σκουρόχρωμο που έμοιαζε σαν αλυσοπρίονο.

Μετά την περιγραφή αυτή ο ανωτέρω μάρτυρας κλήθηκε από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου να αναγνωρίσει αν το περιγραφόμενο από αυτόν άτομο είναι ίδιο με το επιδεικνυόμενο σε φωτογραφία του κατηγορούμενου.

Ο τελευταίος απάντησε ότι τα χαρακτηριστικά μοιάζουν, εννοώντας ότι το περιγραφόμενο άτομο ομοιάζει με τον κατηγορούμενο.

  • Ο αρνητικός ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι δεν επρόκειτο για εκείνον, αλλά για έτερο άγνωστο άτομο δεν κρίθηκε πειστικός.

Με βάση αυτά προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος σε χρόνο εγγύ σε σχέση με το χρόνο θανάτου του βιολογικού πατέρα του, βρέθηκε στην οικία του τελευταίου.

  • Επιπλέον, στο δωμάτιο της οικίας που βρέθηκε ο θανών πέραν της πετσέτας που είχε τοποθετηθεί στο πρόσωπό του και ήταν εμποτισμένη με αίμα, καστανέρυθρης κηλίδας στο πάτωμα πλησίον μιας συσκευής καταψύκτη και έτερης πετσέτας εμποτισμένης σε σημεία με καστανέρυθρη ουσία, στα οποία εντοπίστηκε γενετικός τύπος, ο οποίος ταυτίζεται με το γενετικό τύπο του θανόντα, βρέθηκε ακόμη και το σακίδιο πλάτης κίτρινου χρώματος που έφερε ο κατηγορούμενος κατά την 14.6.2022 με τα χρησιμοποιούμενα από αυτόν κατά την εργασία του γάντια καθώς και έτερα γάντια μαύρου χρώματος που χρησιμοποιεί για λόγους προστατευτικούς του πρωινού ψύχους κατά την ανάληψη της εργασίας του καθόσον οδηγεί δίκυκλη μοτοσυκλέτα για να μεταβεί εκεί, τα οποία ωστόσο δεν εξετάσθηκαν από τα αρμόδια όργανα του Τμήματος Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογιών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικώς δε το σακίδιο πλάτης έφερε εμφανή κηλίδα πιθανόν αίματος, για την οποία ερωτηθείς ο κατηγορούμενος από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδο και από τον Ανακριτή Ρόδου κατά την απολογία του εξέθεσε ότι προέρχεται από προηγούμενο τραύμα στην εργασία του.

  • Ομοίως βρέθηκαν, πλην όμως δεν εξετάσθηκαν, ένα πουκάμισο χρώματος γκρι με ίχνη ερυθρού χρώματος και τμήμα πουκαμίσου γιακάς χρώματος γκρι σφηνωμένο στο σημείο που κλείνει ο καταψύκτης.

Ενόψει τούτων κρίνεται απαραίτητο να διαταχθεί περαιτέρω ανάκριση προκειμένου να εξετασθούν τα ως άνω πειστήρια από τα αρμόδια όργανα του Τμήματος Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να διαπιστωθεί αν φέρουν γενετικό τύπο ή τύπους και σε θετική περίπτωση, ποιο ακριβώς γενετικό τύπο φέρουν και αν αυτός ταυτίζεται με του θύματος ή/και του κατηγορούμενου ή αν ανήκει σε τρίτο πρόσωπο, επιπλέον δε αναφορικά με την άνω κηλίδα επί του άνω σακιδίου του κατηγορούμενου, να προσδιοριστεί χρονικά πότε δημιουργήθηκε επ’ αυτού.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Απίστευτο – Είναι η Μαρία Κορινθίου γυμνή….

Σπάνιο υλικό – Όταν η Νικολέττα Ράλλη διάβαζε το βιβλίο της… γυμνή