in

Σαλαμίνα ΤΩΡΑ – Οι διάλογοι που «καίνε» τους επίορκους αστυνομικούς

«Έχε το νου σου σήμερα», με αυτές τις λέξεις ένας από τους επίορκους αστυνομικούς που συνελήφθη για εκβίαση στη Σαλαμίνα, ενημέρωσε έναν από τους καταστηματάρχες που έπαιρνε «ταρίφα», πως επίκειται έλεγχος στο κατάστημα του. Μάλιστα τον ενημέρωσε, την ώρα που βρισκόταν περιπολικό και πήγαινε στο λιμάνι για να παραλάβει στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

  • Το τηλεφώνημα έγινε στις 18:12 το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου.

Αστυνομικός: Ε, είμαι ο…από την αστυνομία, μ’ ακούς;

Καταστηματάρχης: Ναι, ναι, ναι

Αστυνομικός: Ε, έχε λίγο υπόψη σου σήμερα

Καταστηματάρχης: Ναι

Αστυνομικός: Ντάξει;

Καταστηματάρχης: Ναι, έχουμε τίποτα;

Αστυνομικός: Ναι, ναι, ναι, Ε απλά πολύ εμπιστευτικά, μη βγει, μη βγεί παραέξω.

Καταστηματάρχης: Εντάξει, εντάξει

Αστυνομικός: Εντάξει αυτό, στο λέω. Τώρα πάω να τους πάρω

Καταστηματάρχης: Ευχαριστώ ναι

Αστυνομικός: Εε, απλά έχει λίγο υπόψη σου, κοφτα όλα σήμερα.

Σε άλλη περίπτωση, στις 10 Ιανουαρίου ο ίδιος αστυνομικός ενημερώνει τηλεφωνικά ιδιοκτήτη εστιατορίου σχετικά με επικείμενοι έλεγχο του ΕΦΚΑ στην επιχείρηση του. Χαρακτηριστικά του λέει, «ε τι ήθελα να σου πω; Μπαίνει τώρα ο ΕΦΚΑ, τώρα είναι στο φέρι μποτ και έρχεται».

  • «Δυσκόλεψαν τα πράγματα»
    Δυσκόλεψαν τα πράγματα… ». Λέγοντας αυτές τις λέξεις, ο επίορκος Αστυφύλακας του Τμήματος Σαλαμίνας, επιχείρησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, να εκβιάσει ακόμα μια φορά τον ιδιοκτήτη κοκτέιλ μπαρ του νησιού, ζητώντας του 150 ευρώ την εβδομάδα για να «προστατεύει» την επιχείρηση. Είχε ήδη αποσπάσει το ποσό των 2.500 ευρώ μέσω χρηματισμών, μόνο από το συγκεκριμένο μαγαζί, αποτρέποντας σειρά από πρόστιμα και ελέγχους. Το πρωί της Κυριακής, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., έβαλαν τέλος στη δράση του 38χρονου επίορκου αστυνομικού, αλλά και ενός ακόμα συναδέλφου του, από το Α.Τ. Σαλαμίνας, οι οποίοι εμπλέκονται σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας και σε 11 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου. Η παράνομη δραστηριότητα τους, που είχε θύματα ιδιοκτήτες χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εργαζόμενους σε οικοδομές του νησιού, αποκαλύφθηκε στις αρχές τον περασμένο Ιούνιο, από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα.

200 ευρώ την εβδομάδα
Το ποσό των 200 ευρώ κάθε εβδομάδα, αποσπούσε ο 38χρονος Αστυφύλακας, από τον ιδιοκτήτη του κοκτέιλ μπαρ, τον οποίο εκβίαζε από το 2021. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης, αναγκάστηκε να ενδώσει, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα βεβαιωθούν πρόστιμα από τις αρχές ή από άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες. Έχοντας ήδη πληρώσει μεγάλα ποσά στον επίορκο αστυνομικό, ο ιδιοκτήτης του μπαρ, όταν είδε τον αστυνομικό να τον εκβιάζει για ακόμα μια φορά, δεν ενέδωσε στις πιέσεις για περισσότερα χρήματα, παρά το γεγονός ότι ο Αστυφύλακας τον απείλησε ότι θα δεχθεί αστυνομικούς ελέγχους και θα βεβαιώσει πρόστιμα στην επιχείρηση. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οικοδόμος που πραγματοποιούσε εργασίες στο νησί, δέχτηκε… «επίσκεψη» από τον 38χρονο, ο οποίος απαίτησε εκβιαστικά το ποσό των 300 ευρώ μετά τη λήξη της βάρδιας του, όμως και εκείνος δεν ενέδωσε στις πιέσεις.

  • Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε, ότι ο Αστυφύλακας, είχε ενημερώσει στις 9 Σεπτεμβρίου νυχτερινό κέντρο για την άφιξη κλιμακίου της Εφορίας στο νησί, με σκοπό να πραγματοποιήσει ελέγχους για Φ.Π.Α.. Την 1η Οκτωβρίου, προειδοποίησε εστιατόριο στο Αιάντειο για επικείμενο έλεγχο του ΕΦΚΑ, ενώ στις 20 Οκτωβρίου, ενημέρωσε άλλο εστιατόριο στη Σαλαμίνα για ελέγχους σε μαγαζιά για κάπνισμα και βιβλία. Το Σάββατο, όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι ο Αστυφύλακας, ενημέρωνε για έλεγχο της Εθνικής Αρχή Διαφάνειας, προχώρησαν στην επιχείρηση σύλληψης.
    Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Topless σε ερημική παραλία τα κορίτσια του Survivor (ΒΙΝΤΕΟ)

O Ποσειδώνας Γιαννόπουλος κατά του Πάνου Βλάχου μετά τις δηλώσεις για τους δημοσιογράφους