in

OMGOMG

Ρόδος ΤΩΡΑ – Με καθυστέρηση αναχώρησε για Πειραιά το «Βlue Star Χίος» που είχαν μπλοκάρει μετανάστες

Μετά από τέσσερις και πλέον ώρες καθυστέρηση, στις 15:15 το μεσημέρι, σήκωσε άγκυρες το πλοίο Βlue Star Χίος από τη Ρόδο με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Χρειάστηκαν περισσότερες από τέσσερις καθυστέρησης για να αποπλεύσει το Blue Star Χίος με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στους επιβάτες

Οι 365 επιβάτες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εν πλω προς Πειραιά, αναμένεται να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους γύρω στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. Την ίδια ώρα, λιμενικοί συνεχίζουν να καταγράφουν όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, περίπου 400 τον αριθμό, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μετακίνησής τους.

  • Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Ρόδου επικρατεί ησυχία, ενώ εξακολουθούν να παραμένουν δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας στο λιμάνι της Ακαντιάς.

Όσον αφορά τους μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν τα ανάλογα ταξιδιωτικά έγγραφα εξακολουθούν να βρίσκονται στο λιμάνι περιμένοντας να δοθεί κάποια λύση για την περίπτωσή τους. Δύο κλιμάκια από αστυνομικούς και λιμενικούς, έχουν ξεκινήσει την καταγραφή τους.

Νωρίτερα, οι μετανάστες μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου «Blue Star Χίος», εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους από το νησί της Ρόδου.

Οι ίδιοι ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Καράτε ο Στέφανος Ξένος – «Έζησα το όνειρο που είχα από παιδάκι»

Απορρίφθηκε η τελευταία αίτηση αποφυλάκισης του Πάσσαρη – «Έχει μετανιώσει κι έχει έρθει κοντά στον Θεό»