in

Ρεύμα – Νέα δεδομένα στα τιμολόγια. Μέχρι πότε θα υπάρχουν οι «Έναντι» λογαριασμοί

Τη σταδιακή καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε μηνιαία βάση, ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ο ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί πανελλαδικά έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, μετά από οδηγία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για ένα από τα βασικά «όπλα» του υπουργείου για τη στήριξη των καταναλωτών, καθώς με αυτό τον τρόπο θα ξέρουν ακριβώς τι καταναλώνουν και τι πληρώνουν, βάζοντας ένα τέλος στους «Έναντι» λογαριασμούς.

Παράλληλα, αποτελεί ένα απο τα βασικά ορόσημα που πρέπει να επιτευχθούν στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας που επιτρέπει στους καταναλωτές να αλλάζουν πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα, εφόσον δεν αφήνουν «πίσω τους» οφειλές.

Ωστόσο η μεταβατική περίοδος προκαλεί απορίες σε ορισμένους καταναλωτές οι οποίοι, αν και θέλουν να αλλάξουν πάροχο, δυσκολεύονται να υπολογίσουν τι θα κληθούν να πληρώσουν στον καθένα, καθώς ήδη πολλοί από αυτούς έχουν λάβει «Έναντι» λογαριασμούς με επόμενη καταμέτρηση τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2024.

Τι νομίζετε;

-2 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Τροχαίο με παράσυρση δυο ηλικιωμένων στην οδό Λαγκαδά

Κολωνάκι ΤΩΡΑ – Ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του στο νοσοκομείο μετά από φωτιά στο διαμέρισμά τους