in

OMGOMG CryCry

Ρέντη – Μητέρα 18χρονου – «Έχω χάσει ήδη ένα παιδί και τώρα τραβάω τα πάνδεινα»

Η μητέρα του 18χρονου που συνελήφθη και ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι είναι εκείνος που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό είναι σε σοκ.
«Δεν ήταν τέτοιο παιδί να κάνει αυτά τα πράγματα. Είμαι με το ένα πόδι έξω από το νοσοκομείο αυτή την στιγμή. Έχω μείνει ξερή κάτω στο κρεβάτι. Έχω χάσει και ένα παιδί και τραβάω τώρα τα πάνδεινα του Χριστού».

Πριν από 11 χρόνια έχασε σε τροχαίο τον μεγάλο της γιο στα 21 του χρόνια. Γνωρίζει καλά, όπως λέει στο Live News, τον πόνο που περνά η οικογένεια του αστυνομικού.

«Δεν θέλω να πάθει τίποτα, έχω χάσει παιδί σου λέω, έχω χάσει και ξέρω την μάνα τι τραβάει τώρα, αυτή η μάνα. Ήμουνα τόσο χάλια, τόσο τέζα στο κρεβάτι. Δεν ξέρω, δεν ξέρω τίποτα άλλο, δεν ξέρω».

Το προφίλ του 18χρονου
Ο 18χρονος που πήρε προθεσμία να απολογηθεί, είναι κάτοικος δυτικών προαστίων. Φοίτησε σε ΕΠΑΛ και στη συνέχεια γράφτηκε σε σχολή για να γίνει υδραυλικός, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του.

«Αν μου το είχε πει ο γιος μου, θα είχα έρθει από μόνος μου να καταθέσω, να ελαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτό ο γιος μου… πάει… κατέστρεψε τη ζωή του».

Όπως λέει η μητέρα του δεν ήταν εγγεγραμμένος σε κάποιον σύνδεσμο οπαδών ενώ ουδέποτε είχε μπλέξει –όπως λέει- σε φασαρίες στο παρελθόν.

«Όχι, παιδί μου! Όχι! Τίποτα, τίποτα, τίποτα, τίποτα. Πρώτη φορά, τυχερή του. Πήγαινε στο γήπεδο, δεν ήταν τέτοιο άτομο, δεν ήταν».

Ο μικρότερος γιος της οικογένειας, που σήμερα είναι 16 ετών, ήταν μαζί με τον 18χρονο αδελφό του στο γήπεδο αλλά δεν συμμετείχε στα επεισόδια, όπως ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς.

«Να μου έχουν μπλέξει το παιδί εκεί μέσα; Την έριξε, εγώ δεν σου αντιλέγω. Μπορεί να την έριξε. Είμαστε 100% σίγουροι ότι χτύπησε το παιδί; Μπορεί να είναι άλλου. Είμαστε 100% σίγουροι ότι πήγε στο πόδι του παιδιού, που να μην πάθει τίποτα. Το παιδί, το παρακαλώ μα την Παναγία να επιζήσει και να πάω να το δω εγώ η ίδια, θα πάω να του μιλήσω. Να επιζήσει το παιδί!».

Πώς έφθασαν στα ίχνη του
Ο 18χρονος, ήταν ένας από τους 424 προσαχθέντες και είχε δώσει δείγμα DNA.

Οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει μαρτυρίες που τον «φωτογράφιζαν» ως τον δράση που έριξε την φωτοβολίδα. Δεν τον συνέλαβαν ωστόσο, αμέσως, προκειμένου να έχουν ατράνταχτα στοιχεία εις βάρος του.

Ένα 24ωρο μετά, έχοντας πλέον στην διάθεσή τους ό,τι χρειάζονταν, τον εντόπισαν στο σπίτι της κοπέλας του και του πέρασαν χειροπέδες.

«Με έχει πνίξει το δίκιο, δεν μπορώ να κοιμηθώ άλλο. Έχω να κοιμηθώ από την Πέμπτη, ήμουν κάτω εκεί 14 ώρες, το καταλαβαίνεις; Μέχρι να τα πάρω και ξαφνικά χθες το βράδυ τον ξαναμαζέψανε μαζί με την κοπέλα του, ανήλικοι. Οι γονείς της πάθανε πανικό», ανέφερε η μητέρα του 18χρονου.

Λίγο πριν συλληφθεί, ο 18χρονος φέρεται να πέταξε τη sim και να έπλυνε τα ρούχα που φορούσε την ημέρα των επεισοδίων.

Αναζητούν τον καθοδηγητή
Η Ελληνική Αστυνομία πλέον αναζητά τον άνδρα που έδωσε τη φωτοβολίδα στον δράστη. Ο 18χρονος φέρεται να μην τον κατονόμασε καθώς φορούσε full face μάσκα αλλά έδωσε μια περιγραφή στους αστυνομικούς.

Υποστήριξε ότι είναι ένας άνδρας ψηλός, αδύνατος γύρω στα 35-40. Εκείνη την νύχτα φορούσε μαύρο παντελόνι και μαύρο μπουφάν με κουκούλα.

«Αυτός μας ειδοποίησε να βγούμε από το γήπεδο. Μας είπε «Δεν θα ρίξει κανείς εάν δεν δώσω εγώ το σύνθημα».

Ο 18χρονος υπέδειξε το σημείο έξω από το γήπεδο όπου ο φερόμενος ως οργανωτής είχε κρυμμένα τα φωτοβολίδες και μολότοφ. Το ίδιο πρόσωπο μάλιστα φέρεται να μοίρασε τα πολεμοφόδια δίνοντας στον καθ’ ομολογίαν δράστη τη ναυτική φωτοβολίδα.

«Εγώ πήρα την φωτοβολίδα και επειδή δεν ήξερα να την χρησιμοποιώ μου έδειξε πώς να την χρησιμοποιώ».

Στο στόχαστρο της αστυνομίας, βρίσκονται τώρα όσοι φέρονται να επικοινώνησαν με τον 18χρονο το βράδυ της επίθεσης στον αστυνομικό, προκειμένου έτσι να εντοπιστούν επιπλέον εμπλεκόμενοι στα επεισόδια και την επίθεση κατά του αστυνομικού.

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε ότι η σύλληψη του καθ’ ομολογίαν δράστη δεν συνεπάγεται ότι σταμάτησαν και οι έρευνες.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Κατερίνα Λάσπα – Η πρώτη δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση του διαζυγίου

Έλλη Κοκκίνου – «Μπαίνω στον πάγο, κοιμάμαι στο ψυγείο όρθια για να μην πέφτει τίποτα»