in

OMGOMG

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 9χρονου Δημήτρη- “Αυτή ήταν η τελευταία του κουβέντα”

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε συνταξιούχος χειρουργός που χειρούργησε τον 9χρονο Δημήτρη, ο οποίος πέθανε από περιτονίτιδα αφού έπεσε από το ποδήλατό του. Ο Δημήτρης είχε κάνει διακοπές με τους γονείς του στη Φθιώτιδα όταν σημειώθηκε το ατύχημα.

  • Αν και η πτώση αρχικά δεν προκάλεσε ανησυχία, νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου χειρουργήθηκε από τον κατηγορούμενο γιατρό. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, αλλά μέσα σε λίγες ώρες έφυγε τραγικά από τη ζωή.

Ο χειρουργός, ο οποίος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί, αντιμετώπισε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και έκατσε στο εδώλιο για τέσσερις ακροάσεις και δύο διακοπές. Το δικαστήριο τελικά τον έκρινε ένοχο για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 8 μηνών, με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

  • Ωστόσο, ο αντιεισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της ποινής, υποστηρίζοντας ότι ήταν πολύ επιεική. Ο εισαγγελέας προτείνει ποινή φυλάκισης τριών ετών αντί των οκτώ μηνών που επέβαλε το τριμελές ειρηνοδικείο. Μένει να δούμε αν θα ευδοκιμήσει η έφεση και αν θα αυξηθεί η ποινή.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

«Βόμβα» στη δίκη για την δολοφονία της Κοντούλη – «Τόσα χρόνια σας έκανα μεγάλη πλάκα»

Ύποπτη βαλίτσα εντοπίστηκε στο Εφετείο Αθηνών…