in

“Ψυχοκόρες” – Η Ευανθία κλείνει σε μοναστήρι τη Φρόσω.Η Αρχοντούλα βιολογική μητέρα του Σώτου

Στο πλαίσιο της τιμωρίας της, η Μάγια πετάει τη Βασιλική έξω από το δωμάτιό της, καθώς η μητέρα του Παύλου, μετά τον θάνατο του άντρα της, μετακομίζει στο σπίτι του Αρδίτη… Στο τραπέζι των αρραβώνων του ο Σώτος δείχνει αμήχανος και θλιμμένος. Ασφυκτιά, ενώ ο πατέρας του κάνει σχέδια με τον συμπέθερο, που θα τον στηρίξει στη επίμαχη δίκη για το θανατηφόρο ατύχημα στο εργοστάσιο. Ενώ στο σαλόνι του αρχοντικού οι δύο οικογένειες γιορτάζουν τους αρραβώνες, εμφανίζεται αναπάντεχα ο πατέρας της μικρής ψυχοκόρης Σταυρούλας. Θέλει να πάρει πίσω την κόρη του, αλλά και χρήματα. Μετά το περιστατικό αυτό ο Σώτος, υπό την επήρεια αλκοόλ, ξεσπά… «Τη Σταυρούλα δεν την ξέρω, μόνο όταν αρρώστησε την έμαθα. Και την Όλγα πιο πολύ τη θυμάμαι νεκρή. Όλα αυτά τα κορίτσια είναι συνέχεια δίπλα μας και δεν τα βλέπουμε, τα αγνοούμε. Αλλά δεν είναι λιγότερο άνθρωποι από εμάς» φωνάζει και καταρρέει. Οι συμπέθεροι δυσαρεστούνται, ενώ ο πατέρας του προσπαθεί να τα «μπαλώσει», για να μη θέσει σε κίνδυνο τον αρραβώνα… Η Διονυσία υποψιάζεται πέος έχει φυματίωση και ετοιμάζεται να πάει στην Αθήνα για εξετάσεις.

  • Ταραγμένη, ζητά από την Ευανθία να φροντίζει τον άντρα της κατά την απουσία της. Στο μεταξύ, ο Νόησης τα βρίσκει με τον Οδυσσέα μετά τον άγριο καβγά τους, ενώ σχεδιάζει να ξεμπροστιάσει την Ευανθία για το θέμα του κτήματος, καθώς η Φρόσω τού βάζει διαρκώς λόγια για τη γυναίκα του. Ο Παύλος ξανασμίγει με τη Βασιλική. Εκείνη βέβαια παραμένει επιφυλακτική, αφού η Μάγια άφησε επίτηδες να εννοηθεί ότι ο άντρας της είχε διάφορες ερωτικές περιπέτειες στο παρελθόν… Ο Τάσος πηγαίνει με τη Δεσποινιώ σε μια κοσμική εκδήλωση, όπου δίνουν το «παρών» παράγοντες των καλλιστείων. Εκεί θα συναντηθούν δήθεν τυχαία με την κυρία Βικτορία. Η Δεσποινιώ σοκάρεται μόλις τη βλέπει και αμέσους ρωτά για τις αδελφές της, αλλά η Βικτορία υποκρίνεται την ανήξερη Παράλληλα, της αποκαλύπτει ότι συμμετέχει στη διοργάνωση των καλλιστείων και προτρέπει τη Δεσποινιώ να συμμετάσχει. Το «παρών» στη δεξίωση δίνει όμως και ο Ντίνος, από τον θίασο, που έχει ορκιστεί να προστατέψει τη Δεσποινιώ, γιατί χρωστάει χάρη στον αδελφό της.

Έτσι, ενημερώνεται από έναν γνωστό για τον Τάσο και μαθαίνει ότι είναι άνθρωπος της νύχτας, με σκοτεινές διασυνδέσεις… Όταν έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τάσο, αφήνει υπονοούμενα ότι θα κάνει τα πάντα για να είναι ασφαλής η Δεσποινιώ. Ο Τάσος εκνευρίζεται και την παίρνει άρον άρον να φύγουν… Με την αναβολή της ψήφου των γυναικών, η Μάγια αποφασίζει ότι δεν χρειάζεται πια τη Βασιλική, γι’ αυτό δείχνει στον Αρδίτη το γυμνό πορτρέτο της… Στο μεταξύ, στα χέρια του υπουργού φτάνει το απολυτήριο δημοτικού της Βασιλικής, που αποδεικνύει ότι η κοπέλα γνώριζε ήδη γραφή και ανάγνωση. Η Αρχοντούλα φιλάει κλαίγοντας τη φωτογραφία του Σώτου και όλα δείχνουν πως είναι η βιολογική του μητέρα. Η Ευανθία ψάχνει τρόπο να ξεφορτωθεί μια και καλή τη Φρόσω, γιατί βλέπει ότι έχει αρχίσει να κερδίζει την εύνοια του Νάτση. Ξεμοναχιάζει λοιπόν τον παπά και ζητά τη βοήθειά του: «Η Φρόσω παρασέρνει τον άντρα μου στην ακολασία. Εγώ προσευχήθηκα να μου δώσει ένα παιδί, αρσενικό, γερό… Όχι να μου σκαρώσει ένα τσούρμο μούλικα! Σε παρακαλώ, πάτερ, πάρ’ την από εδώ, βάλ’ τη σε κανένα μοναστήρι!».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δολοφονία της Κυριακής – Στο φως η ΕΔΕ με τα λάθη των αστυνομικών

Αποκαλυπτικό – Στο φώς η εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά