in

AngryAngry OMGOMG

Ψευτογιατρός – «Δεν ήξερα ότι κάνω κακό»

Στην κατάθεσή του που είχε δώσει το 2021 μετά το μπαράζ αποκαλύψεων για τις απατηλές θεραπείες που οδήγησαν μέχρι και σε πέντε θανάτους, ο 66χρονος ψευτογιατρός, ο οποίος απέσπασε μαζί με τον Γερμανό συνεργό του συνολικό ποσό της τάξης του σχεδόν 1 εκατ., αρνούμενος τις κατηγορίες, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να προξενήσει κακό.

Ειδικότερα, υποστήριξε τα εξής στους αστυνομικούς:

«Ήθελα να βοηθήσω αυτούς που απευθύνθηκαν σε εμένα. Δεν ήξερα ότι θα δημιουργούσα κάποιο κακό». Ισχυρίστηκε, δε, πως είχε παρακολουθήσει ένα σεμινάριο στην Αμερική για φυσίατρους.

Παράλληλα, σε κατάθεση κλήθηκε και ο 72χρονος Γερμανός, συνεργός του 66χρονου, ως ύποπτος για την υπόθεση, ωστόσο αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία.

  • Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του 66χρονου έγινε το 2016 όποτε και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τρεις φορές τον μήνα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι τόσο ο ψευτογιατρός όσο και ο συνεργός του εξαπάτησαν τουλάχιστον 15 ασθενείς, που έπασχαν με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο στάδιο, όπως και άλλους με νευρολογικές παθήσεις.

 

  • Στην πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συμμετείχαν οι γερμανικές αρχές καθώς και η Interpol.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες και στη Γερμανία, σε σπίτια και κλινικές, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων φιαλίδια με σκευάσματα.

 

  • Κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι δεν είχαν καμία φαρμακευτική χρήση, φάκελοι με ονόματα ασθενών που περιείχαν ιατρικές εξετάσεις, ένα πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρα και συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα δίκανο και το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ζητήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου προκειμένου να προσέλθουν περισσότερα θύματά του, πέραν των 15 που έχουν ήδη καταθέσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Δανάη Μπάρκα – «Έχω κάνει unfollow συνεργάτες από την πρώτη χρονιά της εκπομπής»

Λιάγκας για Αναστασοπούλου – «Παλιά με αγαπούσε, τώρα δεν με αγαπάει και δεν ξέρω τι έχει αλλάξει»