in

AngryAngry OMGOMG

Πρώην Υπαρχηγός και Αστυνομικός Διευθυντής στη λίστα των διώξεων για την υπόθεση του Θανάση

Αυτό που δεν έκανε το κράτος για 18 ολόκληρα χρόνια, το κάνει πλέον η οικογένεια του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, μετά την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να βάλει στα συρτάρια άλλο ένα πόρισμα που καταλογίζει ποινικές ευθύνες. Ευθύνες σε αυτούς που εξαιτίας τους η δολοφονία ενός 26χρονου συγκαλύφθηκε και οι δολοφόνοι παρέμειναν ατιμώρητοι. Εξαιτίας αυτών των χειρισμών που μπήκαν εμπόδια στην απονομή της Δικαιοσύνης, η οποία ούτε αυτή τη φορά επήλθε, παρά το γεγονός ότι η οικογένεια του Θανάση μετά από τόσα χρόνια κατάφερε να αποδείξει αυτό που φώναζε αλλά κανείς δεν ήθελε να ακούσει. Πως δεν είναι «πελλή». Πως το παιδί της δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε όπως επέμενε και επέμενε, ξανά και ξανά, η Αστυνομία.

Και έστω 18 χρόνια μετά, τι ήταν αυτό που έπρεπε να κάνουν οι θεσμοί αυτού του κράτους; Να στείλει στο εδώλιο όλους τους ενόχους. Έστω ως ένδειξη προσπάθειας να ανακτήσουν το χαμένο τους κύρος που κατακρεουργήθηκε μετά το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, το οποίο ξεγύμνωσε ολόκληρο το σύστημα της απονομής της Δικαιοσύνης, η οποία δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε πως είναι σαν τα φίδια, που δαγκώνουν μόνος τους ξυπόλητους.

Η Νομική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως «η τελική έκθεσή έγινε, πρόσθεσε και δυστυχώς δεν προέκυψε οποιαδήποτε μαρτυρία που να συνδέει τα άτομα που ενδεχομένως να ευθύνονται για την πρόκληση του θανάτου του άτυχου εθνοφρουρού». Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο, η Εισαγγελία αποφάσισε πως δεν θα οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου, χωρίς να δίνεται η ευκαιρία στο ίδιο το Δικαστήριο να αποφασίσει με την υπάρχουσα μαρτυρία, όπως σε άλλες τόσες υποθέσεις. Και ας έχαναν, όπως και σε άλλες. Τουλάχιστον θα υπήρχε το προσπαθούσαν.

Αυτό όμως πλέον θα κάνει η ίδια η οικογένεια του 26χρονου Θανάση. Εξάλλου, αυτή ανέλαβε όλα αυτά τα χρόνια και το ρόλο της Αστυνομίας, το ρόλο του ανακριτή και του εμπειρογνώμονα, που με την επιμονή της και έχοντας ως φάρο την «φωνή» του Θανάση μέσα από τον τάφο, κατάφερε να αποδείξει πως το παιδί της δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε.

Έτσι πλέον, μετά την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, η οικογένεια αναμένεται να καταχωρήσει ιδιωτικές ποινικές διώξεις και να μετατραπεί η ίδια σε δημόσιο κατήγορο, αφού οι θεσμοί – για άλλη μια φορά – αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Κρις Τριανταφυλλίδης, οι ιδιωτικές διώξεις θα στρέφονται εναντίον τεσσάρων, στους οποίους το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, καταλογίζει ποινικές ευθύνες. Πρόκειται για τρία πρώην μέλη της Δύναμης, με τον ένα να αφυπηρετεί πριν από αρκετά χρόνια κατέχοντας τη θέση του Υπαρχηγού, ενώ ο άλλος αφυπηρέτησε κατέχοντας τη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή. Σε ότι αφορά το τέταρτο πρόσωπο, αυτός είναι ιδιώτης ιατροδικαστής, που κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν Κυβερνητικός, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο στη λίστα να περιλαμβάνεται και το όνομα δεύτερου ιατροδικαστή. «Θα στρέφεται συνολικά εναντίον τεσσάρων προσώπων μπορεί και πέντε, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλούμε είναι τέσσερα πρόσωπα, τρεις αξιωματικοί που υπηρετούσαν τότε στην Αστυνομία και του ιατροδικαστή, μπορεί και δεύτερου, που κλήθηκαν τότε στην σκηνή που βρέθηκε νεκρός ο Θανάσης», ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Η οικογένεια μαζί με τον δικηγόρο της αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση, την ώρα που συντάσσονται τα κατηγορητήρια, ενώ με βάση τα δεδομένα, θεωρείται θέμα χρόνου η καταχώρηση ιδιωτικών ποινικών διώξεων, τις οποίες όμως μπορεί να αναστείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, όπως έπραξε για παράδειγμα στην περίπτωση της Άννας Αριστοτέλους κατά του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτού, ωστόσο ο κ. Τριανταφυλλίδης έλαβε διαβεβαιώσεις πως δεν θα παρέμβει η Νομική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, από πλευράς Κυβέρνησης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, η οποία αποτελεί ντροπή για ένα κράτος δικαίου, θέλησε να διαχωρίσει τη θέση της, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να αναφέρει πως «είναι μία τραγωδία, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τι έχει περάσει η οικογένεια και η τραγική αυτή μάνα, τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια. Την ίδια ώρα, όπως είναι ήδη γνωστό, ο Γενικός Εισαγγελέας και Νομική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητος θεσμός και δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρέμβει ή να επέμβει σε γνωμάτευσή της».

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επικοινώνησε προσωπικά με την μητέρα του άτυχου Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, o οποίος αφού εξέφρασε την συμπαράσταση του, της ανακοίνωσε πως θα της παραχωρηθεί οικονομική βοήθεια από το κράτος, ώστε να καλύψει ένα μέρος των νομικών εξόδων για τις ιδιωτικές ποινικές διώξεις.

Αυτός που έπρεπε να κάνει, αυτά που έπρεπε να κάνει, ένιψε τας χείρας του και έδωσε άφεση αμαρτιών στους δολοφόνους και σε όσους δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Ανδριάνα Νικολάου, μετά την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας ότι δεν προκύπτουν στοιχεία που να οδηγούν σε ποινικές διώξεις, σε σχέση με την υπόθεση θανάτου του γιου της.

«Συγκαλύφθηκε ένα οφθαλμοφανές έγκλημα», υποστήριξε η κ. Νικολάου, προσθέτοντας ότι η οικογένεια θα προχωρήσει με ιδιωτικές ποινικές διώξεις, κατά όσων εμπλέκονταν στην αρχική διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του γιού της, το άψυχο σώμα του οποίου εντοπίστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, κάτω από το γεφύρι της Άλασσας.

Αναγκαστικά, είπε «αφού μας έφεραν ως εδώ, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε με ιδιωτικές ποινικές διώξεις κι αν υπάρχει άλλη επιλογή και κάποιος αξιωματούχος του κράτους που να μπορέσει να κάνει το καθήκον του σωστά, να μας το πουν».

«Αυτός που έπρεπε να κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει ένιψε τας χείρας του και έδωσε άφεση αμαρτιών και στους δολοφόνους και σε εκείνους που έπρεπε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν την έκαναν», συμπλήρωσε.

Είναι αίσχος και ντροπή, συνέχισε, για αυτούς που ενεπλάκησαν σε αυτήν την υπόθεση και διερωτήθηκε πως γίνεται ένα κράτος να αφήνει ανεξιχνίαστο ένα έγκλημα «και μια μάνα να αγωνίζεται τόσα χρόνια;». «Αυτός ο αγώνας δεν είναι για μένα, είναι για όλους μας, γιατί αυτός ο τόπος έχει βρωμίσει από τη διαφθορά και θα πρέπει να ξεκινήσει η κάθαρση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σχετικά είπε πως «βρίσκονται πολλοί πίσω από αυτή τη δολοφονία, οι έμποροι των ναρκωτικών και ο υπόκοσμος του στρατού». «Ο γιος μου αντιλήφθηκε διακίνηση ναρκωτικών μέσα στον στρατό και θα το λέω – γιατί έχω ανώνυμες μαρτυρίες – και όταν τον είδαν του είπαν να μπει στο κύκλωμα, ένα παιδί που το μεγάλωσα μέσα στον ελληνισμό της Αυστραλίας, με αρχές και αξίες, μέσα στην εκκλησία», πρόσθεσε.

Ο Θανάσης, συνέχισε, «αρνήθηκε και ήρθε σπίτι και με παρακαλούσε να τον βοηθήσω να φύγει από εκεί. Δεν πρόλαβα όμως, σε δυο μέρες μου έφεραν νεκρό το παιδί μου και να μου λένε ότι έπεσε μόνος του από το γεφύρι».

Εφόσον κάποιοι «είπαν πάσο και έριξαν την μπάλα σε μας», ανέφερε η Ανδριάνα Νικολάου, «θα προχωρήσουμε το συντομότερο με τις ποινικές διώξεις και, ό,τι μπορεί ο δικηγόρος θα κάνει για να μην αφήσουμε να χαθεί άλλος χρόνος».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ο Στέλιος Κουδουνάρης αποκάλυψε τον λόγο που φοράει συνέχεια μαύρα

Το άγριο επεισόδιο στην Πρέβεζα με πρωταγωνιστή γνωστό ξενοδόχο – Καρέ καρέ η αιματηρή συμπλοκή με τους πυροβολισμούς