in

Πρώην παίκτρια ριάλιτι συνελήφθη για το κύκλωμα που νόθευε καύσιμα και ποτά με χημικά

Μία πρώην παίκτρια γνωστού ριάλιτι βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για το κύκλωμα που διακινούσε νοθευμένα καύσιμα και ποτά. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η 27χρονη φέρεται να ήταν το πρόσωπο που φρόντιζε για τον εφοδιασμό διαλυτών στα πρατήρια του κυκλώματος. Ο πατέρας της νεαρής υποστήριξε ότι η κόρη του δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε. «Δεν είχε σχέση με κανέναν από εκεί πέρα μέσα, να πω ότι ήταν η φίλη του τάδε του αρχηγού, του έτσι και την έβαλε εκεί… Τι να ξέρει μια κοπέλα από καύσιμα και από λαθραία και από όλα αυτά τα πράγματα που διαβάζω και μου έχει σηκωθεί η τρίχα», είπε στο Star. «Κανένα δίμηνο είναι που είχε πάει εκεί και δούλευε. Στα Πατήσια, εκεί δούλευε, ήταν το ωράριό της απογευματινό, για να συμπληρώσει το εισόδημά της, και ξαφνικά βρέθηκε μπλεγμένη, γιατί έτυχε στο ωράριο που δουλεύει και κόβει τις αποδείξεις στο ταμείο να γίνει επέμβαση της αστυνομίας… Λες και είναι ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Τι μπορεί να κάνει σε ένα βενζινάδικο, να πάει να βάλει τα λαθραία καύσιμα μέσα στη δεξαμενή;», πρόσθεσε ο πατέρας της νεαρής.

  • Σε ρεπορτάζ που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι ένας 62χρονος, ιερέας για 12 χρόνια στο Λονδίνο, χειροτονημένος διάκος σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Βουλγαρία, που είχε σπουδάσει Ιατρική στη χώρα. Βασικός συνεργός του ήταν ένας 65χρονος, επονομαζόμενος «μάγος από τη Γάζα», ο οποίος ήταν ο ειδικός στις προσμίξεις των χημικών διαλυτών. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 20 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη 10 μέλη της. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ανταγωνισμού και των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε η συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εισαγωγή από τη Βουλγαρία χημικών προϊόντων, με σκοπό τη νοθεία καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, χωρίς την καταβολή φόρων και δασμών. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι τη νόμιμη λειτουργία εταιρείας απολυμαντικών, λειτουργούσαν και παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων. Προς τον σκοπό αυτό, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκροτήσει τρεις ανεξάρτητες υποομάδες, με κατάλληλη υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό. Από αυτές οι δύο ασχολούνταν με τη διοχέτευση χημικών διαλυτών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, είτε μέσω της εισαγωγής τους από τη Βουλγαρία είτε λειτουργώντας το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής αυτών, ενώ η τρίτη στη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες, μέσω των οποίων ακολούθως διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά για κατανάλωση.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αυτό είναι το νέο σπίτι αξίας 5.000.000 ευρώ του Κωνσταντίνου Αργυρού στο Λονδίνο

Eurovision – Η ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι για το «Ζάρι»