Πουλάει τον “Αστέρα” ο Γιώργος Προκοπίου; Όλο το παρασκήνιο

2 Min Read

Στους εφοπλιστικούς κύκλους, οι φήμες για τις κινήσεις του Γιώργου Προκοπίου σχετικά με τον Αστέρα Βουλιαγμένης έχουν ενταθεί. Ο εφοπλιστής που απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο του Αστέρα πριν από περίπου 10 μήνες, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της επένδυσής του σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια.

  • Η αρχική του επένδυση, που περιλάμβανε την απόκτηση του 33,7% του Αστέρα από την τουρκική Dogus τον Οκτώβριο του 2024, ανήλθε σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ. Λίγους μήνες αργότερα, ολοκλήρωσε την αγορά του 66,3% από αραβικούς επενδυτές, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η συνολική επένδυση του Προκοπίου στον Αστέρα εκτιμάται ότι αγγίζει το 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ, αν και τα νούμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εφοπλιστής βρίσκεται σε συζητήσεις με αραβικά και αμερικανικά κεφάλαια, κάτι που υποδηλώνει το αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον για την περιοχή.

  • Ο πλοιοκτήτης, γνωστός για τη δραστηριότητά του στον τομέα του real estate στα Νότια Προάστεια, έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με αμερικανικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Οι κινήσεις του υποδηλώνουν στρατηγικό σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη του Αστέρα, αλλά και την πιθανότητα μιας κερδοφόρας πώλησης.

Αν οι πληροφορίες αποδειχθούν αληθινές, η πώληση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με υπεραξία από 300 έως 600 εκατομμύρια ευρώ, αναδεικνύοντας τη σημασία του Αστέρα Βουλιαγμένης στην εφοπλιστική αγορά. Η κατάσταση παραμένει ρευστή και οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται στενά από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Share This Article