Πότε ανοίγουν οι πόρτες για Καλαμαριά – «Έσκασε» η μεγάλη ανακοίνωση για το Μετρό Θεσσαλονίκης

1 Min Read

Τέλος στην αγωνία και στις… διαρροές για το Μετρό Καλαμαριάς! Η ημερομηνία που περίμενε η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως «κλείδωσε» και πλέον η αντίστροφη μέτρηση είναι επίσημη.

  • Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, στις 27 Αυγούστου ξεκινούν τα δρομολόγια της επέκτασης προς την Καλαμαριά.

Ο ίδιος μάλιστα φρόντισε να δώσει και μια πιο… πικάντικη νότα στην ανακοίνωση, απαντώντας ουσιαστικά σε όσους πίστευαν ότι κρατούσε κρυφή την ημερομηνία ή ότι απλώς μπλόφαρε.

«27 Αυγούστου, λοιπόν», έγραψε στα social media, βάζοντας τέλος στα σενάρια. Στο πλευρό του στην ανακοίνωση και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, με τους δύο πολιτικούς να μοιράζονται βίντεο από τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Η επέκταση περιλαμβάνει πέντε νέους σταθμούς: Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα, σε συνολικό μήκος περίπου 4,8 χιλιομέτρων.

Έτσι, από τις 27 Αυγούστου η Θεσσαλονίκη περνά σε νέα… εποχή μετακινήσεων, με το Μετρό να φτάνει ακόμη πιο ανατολικά και την Καλαμαριά να αποκτά επιτέλους τη δική της σύνδεση!

Share This Article