in

OMGOMG

Πόπη Τσαπανίδου – «Δεν θυμόμουν ότι είχα πει πως δεν θα ασχολούμουν με την πολιτική. Δεν είναι “είπα, ξείπα”»

«Δεν υπήρχε περιθώριο να διαρρεύσει τίποτα, ήταν αστραπιαίο, έγινε γρήγορα μέσα σε χρόνο dt. Είχα άδεια αν θυμάμαι καλά, είχα πολύ λίγες ημέρες περιθώριο για να αποφασίσω αν θέλω να κάνω το μεγάλο βήμα», είπε αρχικά η Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης, στην Κατερίνα Καινούργιου για την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική.

  • Για το πώς έγινε η πρόταση, απάντησε: «Μου έγινε η πρόταση, υπήρξαν άνθρωποι μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ που μου είπαν “ξέρεις αυτή η συνεργασία μπορεί να φέρει κάτι καλό”. Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να γίνω πολιτικός, δεν είχα τέτοιο σκοπό. Οπότε η πρώτη μου αντίδραση ήταν “Δεν είμαι σίγουρη ότι θέλετε εμένα. Δεν μιλάω πολιτικά”. Μου είπαν ότι αυτό θέλουν, έναν λόγο έξω από το κομματικό πλαίσιο. Μετά άρχισα να το σκέφτομαι. Η λογική μου μου έλεγε να μην πάω, είχα ανοίξει άλλους δρόμους στη ζωή μου, όχι δημοσιογραφικούς δρόμους, αλλά, κάτι μέσα μου με έτρωγε. Κάτι μου έλεγε μέσα μου “Εάν δεν το κάνεις, θα το μετανιώσεις”. Το είπα στην οικογένειά μου και με στήριξε».

Για τις δυσκολίες που βίωσε στην προσωπική της διαδρομή και για την απώλεια του συζύγου της, δήλωσε: «Οι άνθρωποι που μεγαλώνουν μόνοι τους την οικογένειά τους έχουν έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ειδικά εάν τα παιδιά είναι μικρά. Θέλει ψυχική δύναμη, την οποία τη βρίσκεις γιατί όλοι την έχουμε μέσα μας και μία απόφαση ότι “εγώ θα τα καταφέρω”, δεχόμενος τις δυσκολίες και τις ευκολίες που έχει η ζωή. Υπάρχουν και καλές στιγμές, να τις ζούμε, να τις βιώνουμε. Αυτό ξέρεις εγώ δεν το έκανα στη ζωή μου. Όταν ερχόταν κάτι καλό, στον φόβο ότι θα φύγει και θα ξαναγίνω χάλια, δεν χαιρόμουν. Η συμβουλή μου είναι χαρείτε τις καλές στιγμές που έρχονται».

  • Όσον αφορά την παλαιότερη συνέντευξή της, στην οποία είχε δηλώσει ότι δεν προτίθεται να ασχοληθεί με τα κοινά, τόνισε: «Δεν το θυμόμουν ότι το είπα. Τώρα λέμε κάτι εδώ, δεν είναι “είπα, ξείπα”, είναι ότι αυτήν τη στιγμή εγώ εκεί κατευθύνομαι. Αν η ζωή μου τα φέρει αλλιώς, μπορώ να το προβλέψω; Δεν σκέφτηκα τι θα γινόταν χρόνια μετά εάν έρθει μία πρόταση. Είχε αλλάξει το πολιτικό σκηνικό που βιώναμε, είχαν αλλάξει οι αντοχές μου, ήμουν ένας διαφορετικός άνθρωπος, ήταν άλλες οι εποχές».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός του ΙΧ που έπεσε στον γκρεμό– Γιατί είχε συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ

Δίκη για το Μάτι – «Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής παρακαλούσαν για δυνάμεις, όπως ένα παιδί ζητά το παιχνίδι του»