in

OMGOMG

Πόλεμος “Mega” με “Nova” – Το ρεπορτάζ …η προσπάθεια «φίμωσης»… το πάγωμα και το δικαστήριο

Τόσο ο τηλεοπτικός σταθμός Mega όσο και αλλά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την στασιμότητα που παρατηρήθηκε στην επένδυση της Nova ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε στο νέο δίκτυο οπτικών ινών σε όλη την περιφέρεια. Μια επένδυση μάλιστα που παρουσιάστηκε και στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριακο Μητσοτάκη. 

  • Και ναι. Υπάρχει λελογισμένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον καθώς για τις ανάγκες του έργου η εταιρεία πριμοδοτήθηκε με 100 εκατομμύρια από το ταμείο στήριξης. Χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Αμέσως μετά το ρεπορτάζ η Nova προχώρησε στην ακύρωση της μετάδοσης του Mega από την πλατφόρμα του.

Σύμφωνα με πηγές από το συνδρομητικό κανάλι το ποσό που πλήρωνε η Nova στο Mega για να φιλοξενεί το περιεχόμενο του ήταν της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ ετησίως και το τηλεοπτικό κανάλι ζήτησε 3,5 εκατ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο έχει πράξει και ο Αντέννα το συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος του μήνα.

Κατόπιν αυτού και σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η Nova οι πελάτες της πλατφόρμας θα μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν το εν λόγω κανάλι  μέσω Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης χρησιμοποιώντας τις συμβατικές κεραίες και τους αποκωδικοποιητές Nova/EON.  

 

  • Είναι τυχαίο ότι συνέβη λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ του Μεγάλου καναλιού για το μεγάλο έργο της Nova;

 

  • Είναι επιχειρηματική απόφαση η ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του τύπου;
  • Μπορεί η όχι ένα κανάλι που φιλοξενείται σε πλατφόρμα όπως η Nova να πραγματοποιεί ρεπορτάζ ως οφείλει σε μια δημοκρατική κοινωνία όπως η Ελληνική;
  • Μπορούμε επιτέλους σε αυτή την χώρα να προβαίνουνε σε ρεπορτάζ και να θέτουμε ερωτήματα ή είμαστε ως δημοσιογράφοι σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας των μεγάλων μιντιακών ομίλων;

Λίγη ώρα μετά την απόφαση της Πλατφόρμας για πάγωμα της μετάδοσης του μεγάλου καναλιού η «alter ego media» προχώρησε σε μια πολύ επιθετική ανακοίνωση εναντίον της Nova. Είναι ξεκάθαρο ότι ο πόλεμος αυτός θα οδηγηθεί σύντομα στις δικαστικές αίθουσες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :


Σχετικά με το δυσφημιστικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης της N
ova σε σχέση με χθεσινό ρεπορτάζ του Τ/Σ MEGA, η ALTER EGO MEDIAΑ.Ε. θα προσφύγει άμεσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι μέτοχοι της Nova, Dragan Solak και Νίκος Σταθόπουλος θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα είναι μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα με νόμους και κανόνες, και πολύ σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οριστικό – Η Μπαρμπαρίγου εκτός ΑΝΤ1. Ποιος είναι ο λόγος ;

Χαλκιδική ΤΩΡΑ – Η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της 16χρονης ανατρέπει όσα γνωρίζαμε