in

OMGOMG WTFWTF

Πολεμική Αεροπορία – Αλλαγή φρουράς στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Ο Σχηματισμός των γαλλικών μαχητικών Rafale που πέρασε πάνω από την Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας και τη Σχολή Ικάρων, την ώρα που ο Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς παρέδιδε το «χειριστήριο» της HAF στον νέο Αρχηγό Aντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη, σηματοδοτεί με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο την αλλαγή σελίδας τα τελευταία χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία.

  • H αγορά των πανίσχυρων game changer «ριπών» – ήδη 18 από τα συνολικά 24 βρίσκονται στα υπόστεγα της 332 Πολεμικής Μοίρας «Γεράκι» – η αναβάθμιση των 83 F-16 σε διαμόρφωση Viper και η απόκτηση των εκπαιδευτικών M-346 αλλάζουν τα δεδομένα στην «φαρέτρα» της Πολεμικής Αεροπορίας με ότι αυτό συνεπάγεται πάνω από το Αιγαίο απέναντι στα 4ης γενιάς τουρκικά μαχητικά.

Καθώς περνά σε μαχητικά 4,5 γενιάς εν αναμονή και των 5ης γενιάς stealth F-35, ενώ ανανεώνει τον εκπαιδευτικό της στόλο ανεβάζοντας κατακόρυφα το επίπεδο των νέων ιπτάμενων. Και ενώ έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για αναβάθμιση και των 38 μαχητικών F-16 Block 50 στη λογική ομογενοποίησης του στόλου.

 

  • Επιπλέον, η προμήθεια καινούργιων σύγχρονων Radar εδάφους, η οποία αποτέλεσε μια λιγότερο γνωστή και διαφημισμένη, αλλά εξίσου ουσιαστική, εξοπλιστική κίνηση ενισχύει το σύστημα αεράμυνας της χώρας δημιουργώντας τις βέλτιστες προϋποθέσεις για εξασφάλιση της τοπικής επικράτησης στο Αιγαίο και για διασφάλιση ζωτικής σημασίας περιοχών στρατηγικού ενδιαφέροντος.

 

Χωρίς αμφιβολία αίσθηση προκάλεσαν όσα είπε μετά το τέλος της τελετής και κατά τη διάρκεια της επίδοσης δώρων στον Αντιπτέραρχο Μπουρολιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, περί αξιοποίησης του απερχόμενου Αρχηγού το επόμενο διάστημα, προφανώς σε θέση ανάλογη της εμπειρίας και των προσόντων του. Ενώ ιδιαίτερα θετική εντύπωση είχε η μαζική παρουσία των συμμαθητών του, οι οποίοι τον τίμησαν και μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια για τον άνθρωπο και τον Αξιωματικό Θεμιστοκλή Μπουρολιά. Ο οποίος, άλλωστε, έζησε την απώλεια μέσα στην ίδια του την οικογένεια, όταν το 1979 έχασε τον επίσης ιπτάμενο πατέρα του Αντισμήναρχο Αθανάσιο Μπουρολιά σε αεροπορικό δυστύχημα, όμως αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα του και ένα χρόνο μετά πέρασε στη Σχολή Ικάρων.

Χωρίς περιττά λόγια, αλλά με διάθεση να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του και να προχωρήσει σε καινοτομίες σύμφωνα και με τις επιταγές της πολιτικής ηγεσίας, εμφανίστηκε το νέο πρώτο «γεράκι» της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Στενός συνεργάτης του απερχόμενου Αρχηγού για αρκετά χρόνια, ο νέος Αρχηγός αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην επόμενη μέρα τονίζοντας χαρακτηριστικά «Να εξασφαλίσουμε στην Πολεμική Αεροπορία τα μέσα και τις δυνατότητες εκείνες που θα την καταστήσουν ικανή να εγγυηθεί την αποτροπή και να δώσει στην πολιτική Ηγεσία του τόπου ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στην προσπάθεια να καταστήσει τη Χώρα μας σημαντικό δρώντα στη διεθνή πολιτική σκηνή. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16 στην έκδοση VIPER, θα ολοκληρωθεί η παραλαβή των αεροσκαφών RAFALE με την άφιξη 6 νέων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα προωθηθεί ο εκσυγχρονισμός ή η προμήθεια, όπου απαιτείται, νέων συστημάτων. Παράλληλα, θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα και την εποχή που θα περάσουμε στην 5η γενιά αεροσκαφών. Επιβάλλεται και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Πολεμική Αεροπορία, ως κατ’ εξοχήν τεχνολογικό όπλο, να παρακολουθεί και να πρωταγωνιστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις».

Τι νομίζετε;

-2 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Άννα Κουτσαφτίκη για επική σκηνή με τη Μαρία Καβογιάννη – «Μιλούσε μια γλώσσα που δεν υπάρχει»

Λίτσα Πατέρα – Θετική στον κορονοϊό η γνωστή αστρολόγος