Πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες – «Μπορεί να δέχθηκε επίθεση» λέει ο πρόεδρος της Ρουμανίας

1 Min Read

Συναγερμός σήμανε ανοιχτά της Ρουμανίας, όταν το φορτηγό πλοίο Progress IV εξέπεμψε σήμα κινδύνου αναφέροντας πυρκαγιά, με τις εξελίξεις να προκαλούν έντονο προβληματισμό.

  • Το πλοίο, που βρισκόταν περίπου 15 ναυτικά μίλια από τις ρουμανικές ακτές, ζήτησε βοήθεια το απόγευμα της 27ης Αυγούστου.

Μέσα σε περίπου 20 λεπτά έφτασαν στην περιοχή σκάφη διάσωσης, ενώ κινητοποιήθηκε και η Συνοριακή Αστυνομία. Συνολικά 12 ναυτικοί διασώθηκαν.

Οι δέκα μεταφέρθηκαν από τα ρουμανικά σκάφη διάσωσης και οι δύο από το εμπορικό πλοίο Mohamad B. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε. Το πιο ανησυχητικό στοιχείο, ωστόσο, είναι όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Νίκουσορ Νταν.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν ενδείξεις ότι το πλοίο μπορεί να δέχθηκε επίθεση, χωρίς όμως να είναι γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν ή με ποιον τρόπο έγινε. Την ίδια ώρα, οι αναφορές για drones και συντρίμμια στην περιοχή εντείνουν το μυστήριο.

Οι Αρχές εξετάζουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα, με τον Νταν να προειδοποιεί ότι χρειάζεται προσοχή και να μην γίνονται βιαστικές εκτιμήσεις.

Share This Article