Η πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Απρίλιο πλησιάζει, με τους δικαιούχους να περιμένουν την πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς τους μέσα στις επόμενες ώρες. Η επίσημη ημερομηνία καταβολής παραμένει η τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όμως στην πράξη τα ποσά εμφανίζονται συνήθως από το προηγούμενο απόγευμα, επιτρέποντας αναλήψεις από τα ΑΤΜ νωρίτερα.
Έτσι, από το απόγευμα της Τετάρτης μετά τις πέντε, αρκετοί δικαιούχοι αναμένεται να δουν τα χρήματα διαθέσιμα, ανάλογα πάντα με την τράπεζα στην οποία διατηρούν τον λογαριασμό τους. Η εμπειρία προηγούμενων πληρωμών δείχνει ότι υπάρχουν διαφορές στην ώρα εμφάνισης των ποσών, καθώς κάθε τραπεζικό ίδρυμα ακολουθεί δικό του χρόνο εκκαθάρισης.
Για πολλούς πολίτες τα επιδόματα αυτά αποτελούν βασική οικονομική ενίσχυση, γι’ αυτό και η παρακολούθηση της πίστωσης γίνεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε μήνα.
