Σε τροχιά πληρωμών μπαίνουν από τις 20 έως τις 24 Απριλίου χιλιάδες δικαιούχοι, καθώς συνολικά θα διατεθούν περισσότερα από 1,36 δισ. ευρώ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ σε πάνω από 2,6 εκατομμύρια πολίτες.
Το μεγαλύτερο ποσό αφορά τις συντάξεις Μαΐου, καθώς στις 24 Απριλίου προβλέπεται η καταβολή 1.295.000.000 ευρώ σε περίπου 2.585.000 συνταξιούχους, για κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Νωρίτερα, στις 20 Απριλίου, θα καταβληθούν 14,6 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 30.000 δικαιούχους, για επιδόματα και λοιπές παροχές κοινωνικής ασφάλισης.
Παράλληλα, μέσα στην ίδια εβδομάδα προγραμματίζεται η διάθεση 19 εκατ. ευρώ σε 950 δικαιούχους για εφάπαξ παροχές, ενώ από τη ΔΥΠΑ θα δοθούν επιπλέον 18 εκατ. ευρώ για επιδόματα ανεργίας και λοιπές ενισχύσεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πληρωμή 1,5 εκατ. ευρώ σε 2.200 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
Επιπλέον ποσά θα διατεθούν για προγράμματα απασχόλησης, κοινωφελή εργασία και το πρόγραμμα «Σπίτι μου», με την εβδομάδα να θεωρείται από τις πιο σημαντικές σε επίπεδο καταβολών για τον μήνα.
