Κυριάκος Πιερρακάκης για κόκκινα δάνεια – «Το 70% δεν είχε πληρώσει ούτε μία δόση»

1 Min Read
Kyriakos Pierrakakis, Greece's finance minister, at a Eurogroup meeting in Brussels, Belgium, on Monday, May 4, 2026. Europe is ready to respond if US President Donald Trump raises tariffs on cars and trucks from the European Union to 25%, according to Eurogroup President Kyriakos Pierrakakis. Photographer: Wiktor Dabkowski/Bloomberg via Getty Images

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα των κόκκινων δανείων, με τον υπουργό Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης να εξαπολύει πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι αποκρύπτονται κρίσιμα στοιχεία από τη δημόσια συζήτηση, επισημαίνοντας πως σημαντικό ποσοστό δανειοληπτών που έχασαν προηγούμενες ρυθμίσεις δεν είχε καταβάλει ούτε μία δόση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το συγκεκριμένο στοιχείο είναι καθοριστικό για την κατανόηση του προβλήματος και για την αξιολόγηση των μέτρων που προωθούνται.

Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζεται ότι οι νέες παρεμβάσεις στοχεύουν στη στήριξη όσων επιδιώκουν πραγματικά να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να διατηρήσουν τη συνέπειά τους απέναντι στις οικονομικές υποχρεώσεις. Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι απαιτείται ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική προστασία και στη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος.

Η αντιπολίτευση, από την άλλη πλευρά, επιμένει ότι απαιτούνται ισχυρότερα μέτρα προστασίας για τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν αντιμετωπίζει επαρκώς το πρόβλημα της υπερχρέωσης.

Το θέμα των κόκκινων δανείων εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής, καθώς αφορά χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Share This Article