Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης – Θλίψη για τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων

1 Min Read

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Βασίλη Λεβέντη, ιδρυτή και επί χρόνια προέδρου της Ένωσης Κεντρώων. Ο πολιτικός, που άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στη μεταπολιτευτική πολιτική σκηνή, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Βασίλης Λεβέντης υπήρξε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιαίτερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας. Ίδρυσε την Ένωση Κεντρώων το 1992 και για δεκαετίες παρέμεινε εκτός Βουλής, μέχρι την είσοδο του κόμματός του στο Κοινοβούλιο το 2015. Με τον ιδιαίτερο λόγο και τις παρεμβάσεις του απέκτησε πιστό κοινό, ενώ πολλές από τις δημόσιες τοποθετήσεις του συζητήθηκαν έντονα.

Τα τελευταία χρόνια είχε περιορίσει σημαντικά τις δημόσιες εμφανίσεις του μετά τη σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία του, όταν νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω κορωνοϊού. Παρά τις δυσκολίες, είχε επιστρέψει κατά διαστήματα στη δημόσια ζωή, πραγματοποιώντας συνεντεύξεις και πολιτικές παρεμβάσεις.

Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει συγκίνηση στον πολιτικό κόσμο, με συλλυπητήρια μηνύματα να αναμένονται από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα. Περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου και την εξόδιο ακολουθία αναμένονται από την οικογένειά του τις επόμενες ώρες.

Share This Article