in

Παύλος Φύσσας – 10 χρόνια από τη δολοφονία που ταρακούνησε την Ελλάδα

Βρισκόμαστε στον Σεπτέμβριο του 2013, όταν η Χρυσή Αυγή έχει γίνει ήδη κοινοβουλευτικό κόμμα και αυτό της προσφέρει θεσμικά προνόμια, αλλά και τη δυνατότητα να απευθύνεται με μεγαλύτερη ευχέρεια προς τους πολίτες.

 

Είναι η εποχή που ήδη έχουν κάνει τις εμφάνισή τους στους δρόμους τα «τάγματα εφόδου», με επιθέσεις που είχαν οδηγήσει σε δολοφονίες όπως αυτή του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013 ή σε σοβαρούς τραυματισμούς, όπως αυτούς των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, λίγες μόλις μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

  • Από την αρχή η στάση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ήταν να εμφανίσει τη δολοφονία ως ένα μεμονωμένο περιστατικό, έναν «καυγά», όπου «κάτι πήγε στραβά», προσπαθώντας μάλιστα να πάρει αποστάσεις από τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά.Πλην όμως η εν ψυχρώ δολοφονία είχε ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά της δράσης των «ταγμάτων εφόδου», αλλά και η οργή του κόσμου ήταν μεγάλη και το αίτημα για ποινική αντιμετώπιση της δράσης τους πιο επιτακτική από ποτέ.

Οι διάσπαρτες δικογραφίες από τις επιθέσεις των «ταγμάτων» με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια ενοποιήθηκαν και εστάλησαν στις δικαστικές αρχές, κίνηση που οδήγησε στη δίκη και την καταδίκη του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.Ταυτόχρονα, ο Παύλος Φύσσας έγινε σύμβολο του αγώνα κατά της εγκληματικής οργάνωσης, όπως και η μητέρα του Μάγδα Φύσσα, που παραβρέθηκε σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, αλλά και στάθηκε στο πλευρό και άλλων γονιών που έχασαν τα παιδιά τους, όπως των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

30 Comments

  1. Γλυτώσαμε απο τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής για να έχουμε τα τάγματα εφόδου απο τους Ρουβίκονες…..Ο φασισμός έχει πάντα δύο όψεις….Του ίδιου νομίσματος…

  2. Τι έγκλημα έχουν κάνει οι Ρουβίκωνες? Δεν έχουν πειράξει άνθρωπο και είναι εναντίον κάθε κόμματος εξουσίας. Δεν ανήκουν σε κάποια κομματική ιδεολογία. Είναι αναρχικοί. Το να εξισώνεις την Αριστερά με εσάς τους δεξιούς φασίστες δείχνει ότι είσαι αμόρφωτος, άσχετος ανόητος και ανιστόρητος και φυσικά πονηρός γιατί το κάνεις με δόλο. Ένα νέο παιδί έχασε άδικα την ζωή του κι εσύ μας γράφεις μαλακίες για “ναι μεν αλλά” και άλλες ηλιθιότητες άσχετες με τον θάνατό του αντί να το βουλώσεις και να σεβαστείς την μνήμη του. Είσαι πολύ μεγάλο σίχαμα τελικά.

  3. Και μόνο που λες ότι ο φασισμός είναι μόνο δεξιός δείχνεις και εσύ πόσο φασίστας είσαι.Άλλωστε και τα gulag αριστεροί τα έκαναν(για να μη μιλάμε μόνο για Μακρόνησο που επισκέπτηκε και ο νέος εφοπλιστής αρχηγός σου πρόσφατα)

    Εφ’όσον δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα γιατί δεν κάνουν επίθεση στον ΑΛ6 όταν π.χ. παρακάλαγε για ψηφαλάκια τους Χρυσαυγίτες;;Όσο για τη μνήμη του αδικοχαμένου Φύσσα που ο απο επάνω σχολιαστής δεν υποτίμησε για τη μνήμη του Αξαρλιάν θα μας πείς εσύ που γεννήθηκες 17 Νοέμβρη ή μήπως αυτός δεν είχε μάνα και ψυχή;;

    • ΘΙΧΤΗΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ? ΣΕ ΕΤΣΟΥΞΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ? ΞΙΔΙ.
      ΒΑΛΕ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΩΛΑΡΑ ΣΟΥ, ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΚΑΚΙΑΣΜΕΝΗ.
      Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΞΙΟΣ, ΜΑΛΑΚΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ.
      ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΑΜΩ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΤΡΕΛΑ, ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ, ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ.
      ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΦΛΩΡΟΜΠΟΥΛΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΠ’ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ,
      ΒΟΛΕΜΕΝΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΚΗΦΗΝΑ.

      Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΜΟΡΦΩΤΕ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ.

      ΑΡΙΣΤΕΡΑ = ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

      ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΑ

  4. Ο φασισμός είναι μόνο δεξιός. Φασίστας είσαι εσύ και όποιος εξομοιώνει επίτηδες την Αριστερά με την δεξιά και χρησιμοποιεί την θεωρία των δύο άκρων. Σκασίλα σας για τον Αξαρλιάν. Για τον Τεμπονέρα κάνετε μόκο. Ό,τι σας συμφέρει θυμάστε. Αν είσαι φασίστας όμως δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Επιλεκτική μνήμη και δυό μέτρα, δυό σταθμά. Άντε που λέει ο κάθε πικραμένος ανιστόρητος φασίστας την μπουρδα του.

  5. Κάποτε υπήρχε ένα παιδί που το λέγαν Αξαρλιαν.
    Κάποτε υπήρχαν κάτι εργαζόμενοι στη Marfin κι ένα αγέννητο μωρό.
    Τους δολοφόνησε η άκρα αριστερά σαν εσάς….Για να λέτε ότι οι φασίστες είναι μόνο δεξιοί….

  6. Κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας φασίστας. Την αλήθεια λέω.
    Φασίστας είσαι εσύ και μάλιστα μεγάλος και αυτό το δείχνεις με την συμπεριφορά σου, τους τρόπους που δεν έχεις, την κακία και το μίσος σου αλλά και τα ψέματα που λες για την Αριστερά.
    Είστε όλα όσα κατηγορείτε. Ντροπή σας, φασίστες!

  7. Φασίστας είσαι εσύ και φαίνεσαι από τους τρόπους σου και από την συμπεριφορά σου.
    Εγώ είμαι απόλυτα Δημοκρατικός Άνθρωπος αποδεδειγμένα και εσύ δεν είσαι άξιος να με πιάνεις στο στόμα σου, ούτε την ιδεολογία μου με τα ελεεινά ψέματα και τις συκοφαντίες σου.

  8. Λέω την απόλυτη αλήθεια. Ο φασισμός είναι ένας και είναι πάντα δεξιός. Αν δεν ήσουν εμπαθής και ανιστόρητος, θα ήξερες ότι η Αριστερά είναι εξ ορισμού καλή και Δημοκρατική και η δεξιά το αντίθετο ακριβώς. Δεν εξισώνονται δύο έννοιες άκρως αντίθετες. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κάνουν οι γιαλαντζί Αριστεροί αλλά οι γνήσιοι.

  9. Οι Ρουβίκωνες είναι ενάντιον του κόμματος μας και του πρώην Αρχηγού μας.
    Τόσο πόλεμο μας έκαναν όταν ήμασταν στην εξουσία ενώ εσάς σας χαϊδεύουν.
    Φυσικά, αυτό το ξέρεις αλλά επίτηδες το παραβλέπεις.

  10. Οι χριστιανοί έκαναν εγκλήματα στο όνομα του χριστιανισμού. Μήπως δεν είναι καλός ο χριστιανισμός? Όχι βέβαια. Δεν ευθύνεται μια καλή ιδεολογία και μια καλή θρησκεία για τα λάθη του κάθε φαύλου ή ανόητου ανθρώπου.

  11. Εσείς οι φασίστες, ναζιστές κάνατε τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ανθρωπότητα.
    Είναι η φύση σας και η ιδεολογία σας εγκληματική. Κανείς δεν είναι σαν εσάς τα κακόψυχα μισάνθρωπα τέρατα.

  12. Εγώ γεννήθηκα στις 23 Οκτώβρη. Σίγουρα εσύ γεννήθηκες 21 Απριλίου και λες τις μ@λ@κίες σου ως συνήθως και προσβάλλεις τον κόσμο σαν φασίστας που είσαι. Η 17 Νοέμβρη ΔΕΝ έχει καμμία σχέση με την Αριστερά. Ενώ εσείς οι δεξιοί είστε οι ίδιοι, εγκληματική οργάνωση.

  13. Κι εσύ και το πρώτο σχόλιο προσβάλλετε την μνήμη του αδικοχαμένου Φύσσα.
    Δεν την σέβεστε, γιατί είστε φασίστες! Το άρθρο δεν εχει καμμία σχέση με το θέμα που πιάσατε και το κάνατε επίτηδες γιατί έχετε κακιά ψυχή και βάζετε τα πολιτικά πάνω απ’ τον άνθρωπο με οπαδισμό.
    Σκασίλα σου για τον αδικοχαμένο Αξαρλιάν.
    Τον επικαλείσαι όποτε σε συμφέρει. Αυτούς που θες τους ξεχνάς και δεν τους αναφέρεις ποτέ.
    Βλ. Τεμπονέρα.

  14. @Αριστερή

    Ηρέμησε καλή μου γιατί έχεις πάθει παράκρουση.Μάθε ότι οτιδήποτε το ακραίο (είτε άκρα δεξιά είτε άκρα αριστερά) είναι κακό…Το νόμισμα έχει δύο πάντα όψεις.
    Τους δεξιούς τους ξέρουμε δεκαετίες τώρα….Έιναι αυτοί που είναι….Μαύροι φασίστες!!

    Εσείς που το παίζετε ανθρωπιστές,προοδευτικοί και πολεμάτε το φασισμό σε κάθε του μορφή(και καλά) είστε οι πιο υποκριτές αφού πάντα βλέπετε τα πράγματα μόνο όπως σας συμφαίρει και απο τη δική σας σκοπιά…Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά να τα πείτε στο καθρέπτη καλύτερα…

    ΓΙΝΑΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΑΤΕ!!!Κόκκινοι φασίστες!!!

    Και σκασίλα δικιά σας για τον Φύσσα που εκμεταλεύεστε τη μάνα του για να δείχνετε αρεστοί στους ψηφοφόρους σας,όταν – επαναλαμβάνω- ο πρώην(;) αρχηγός σας(γιατί ο Κασσελάκης αχυράνθρωπος του είναι και τίτποτε άλλο)έκανε άνοιγμα σε όσους ψήφισαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟ και αγκαλιαζόντουσαν σαν τις φιλεναδίτσες.

    Και η χυδαιότητα,ο μηδενισμός και η τοξικότητα σας σας έφτασε εκεί που φτάσατε….

    Τώρα δε τρώγεστε και μεταξύ σας και την ίδια χυδαιότητα βγάζετε σε γυναίκα υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος σας…..Κατάπτυστοι απλά!!

  15. Η ιδεολογία είναι καλή όπως ο χριστιανισμός. Αν κάποιοι από τους ανθρωπους που ασπάζονται μια ιδεολογία είναι σκάρτοι δεν σημαίνει ότι η ιδεολογία είναι κακή. Οι άνθρωποι κάνουν τα σωστά και τα λάθη. Δεν γίνεται να αφορίσουμε μια ολόκληρη ιδεολογία γιατί κάποιοι είναι σκάρτοι. Την χυδαιότητα στην υποψήφια γυναίκα αρχηγό την βγάζατε όλη εσείς μέχρι να δηλώσει την υποψηφιότητά της.
    Σας απάντησα όπως μου φέρεστε καλέ μου. Εσείς θυμώσατε εξ αρχής απ’ ό,τι διάβασα κύριε Σπύρο μας.

  16. Χαίρομαι που τα παραδέχεσαι αυτά για την δεξιά γιατί πίστευα ότι θες να μου περάσεις το αντίθετο.
    Μα πάντα είμαι η πρώτη που λέω συνέχεια ότι τα άκρα βλάπτουν και μόνο το κέντρο είναι το καλύτερο σε οτιδήποτε. Το μέτρο δηλαδή. Είτε ακροαριστερά είτε ακροδεξιά είναι φασισμός.
    Το λέω συνέχεια αυτό. Άλλο ακροαριστερά κι άλλο Αριστερά όμως. Δεν είναι το ίδιο πράγμα.

    Η Αριστερά σαν έννοια είναι εξ ορισμού κάτι καλό. Αν κάποιοι άνθρωποι που δηλώνουν Αριστεροί δεν είναι σωστοί, δεν σημαίνει ότι η Αριστερά φταίει γι’ αυτό αλλά οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι.
    Και πολλοί χριστιανοί δεν είναι σωστοί όμως γι’ αυτό δεν φταίει ο χριστιανισμός που διδάσκει και κηρύσσει την Αγάπη. Για όσα μου λες σου έχω απαντήσει ήδη.
    Η δεξιά ακόμα κι όταν δεν είναι ακραία ας πούμε, έχει αρνητική φύση. Γιατί πρόκειται για την ευημερία των λίγων και όχι των πολλών, όχι όλων. Άρα, από την φύση της είναι αρνητική έννοια.
    Πρόκειται για κοινωνικές ανισότητες.
    Την Αριστερά την χωρίζουν η ιδεολογία αλλά και τα συμφέροντα πότε πότε.
    Την δεξιά την ενώνουν τα συμφέροντα. Οι δεξιοί είναι αρκετά πονηροί ώστε να έχουν όλη την κουτάλα.
    Όσοι είμαστε γνήσιοι Αριστεροί ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ. Όσοι είναι γιαλαντζί Αριστεροί είναι θεωρητικοί αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και λάθος. Δεν βαραίνει την Αριστερά ως ιδέα.

    Ο Καμμένος είναι κεντροδεξιός. Είναι πολύ αστείο βρε παιδιά να θεωρείτε ακροδεξιό τον Καμμένο ενώ έχετε στο κόμμα σας όλα τα ακροδεξιά αδερφάκια της Χ.Α., τα παιδάκια του Καρατζαφέρη.
    Το να υπάρχουν διαφωνίες και διαφορές σε ένα κόμμα συμβαίνει δυστυχώς παντού γιατί παντού υπάρχουν προδότες.
    Κι εσείς τρώγεστε μεταξύ σας και έχετε πολλές διαφωνίες όμως ξέρετε να τα καλύπτετε.

    Στην Έφη ποτέ δεν φερθήκαμε χυδαία. Αυτό είναι χυδαίο να το λέτε γιατί δεν ισχύει.
    Η Έφη είναι ένα πολύ αξιόλογο στέλεχος. Έχει όμως ένα πολύ μεγάλο ελάττωμα.
    Τον χυδαίο τραμπούκο αντρούλη της.
    Βρε αφού εσείς καταφέρεστε χυδαία εναντίον όλων των γυναικών της Αριστεράς, Έφη, Σβίγκου, Τσαπανίδου κλπ.

    Τέλος πάντων. Ας μην παρεξηγηθούμε για τα κόμματα, δεν αξίζει.
    Συμφωνούμε αν το καλοσκεφτείς, απλά τα λέμε με διαφορετικό τρόπο.
    Παν μέτρον άριστον σε όλα.
    Το σίγουρο είναι πάντως ότι συμφωνούμε για τον Τζανακόπουλο. 🤣
    Είχατε δίκιο εσύ και ο Νικόλας ότι είναι τραμπούκος. Τραγικός.

  17. Η γνήσια αριστερά είναι το ΚΚΕ και ας είναι 100 χρόνια στα ίδια και στα ίδια….Γι’αυτό και ήταν κερδισμένοι στις εκλογές παρά την πανολεθρία του Σύριζα…
    Ο Συριζα είναι ένα μόρφωμα απο αιώνια πεινασμένους ex-Πασόκους,ακροαναρχοαριστερούς(που πήραν πούλο απο ΚΚΕ)και λοιπά τυχάρπαστα και περιθωριακά στοιχεία…..Για την εξουσία που γευτήκανε έστω και για μια τετραετία θα συνεργαζόντουσαν και με τον Κασιδιάρη αν ήταν να την ξαναγευτούν….
    Τώρα έβαλαν για αρχηγό έναν Αμερικανάκια εφοπλιστή που το παίζει αριστερός απο τις αυλές της Εκάλης και το L.A. γι’αυτό και τρώγονται μεταξύ τους

    Ο Τζανακό αδικείται σε αυτό το κόμμα.Στην Χ.Α. θα ταίριαζε περισσότερο!!

    Εμείς παθιαζόμαστε και μιλάμε έντονα ενώ αν το καλοσκεφτούμε στην ίδια βάρκα είμαστε και οι πολιτικοί θησαυρίζουν και εμείς ψάχνουμε να βρούμε πως θα βγάζουμε το μήνα….

  18. Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ ήταν δυναμικό και τίμιο μέχρι την Παπαρήγα. Μετά έμεινε στην θεωρία.
    Σίγουρα εκτιμώ πολλά στελέχη του ΚΚΕ που είναι αξιόλογα και πραγματικοί ανθρωπιστές αλλά δεν μου αρέσει που βολεύτηκαν και δεν θέλουν ποτέ να συνεργαστούν με κανένα άλλο κόμμα για να βγάλουν τα κάστανα απ’ την φωτιά. Βολεύτηκαν κι αυτοί δυστυχώς με το να φωνάζουν μόνο.
    Είναι εύκολο να μιλάς και να πληρώνεσαι. Βέβαια, κάνουν ακόμα τους αγώνες τους με συνδικαλισμό και βοηθάνε κόσμο όσο μπορούν απ’ όσο γνωρίζω, όμως παραπάνω δεν θέλουν να “κουραστούν”, περιμένουν οι άλλοι να “φάνε το μανίκι”. Ακόμα τους εκτιμώ και κρατώ τα καλά τους στοιχεία όμως έχω υπόψιν μου και τα αρνητικά.

    Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκτιμούσα σαν κόμμα γενικά (χρησιμοποιώ παρελθόν γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει πια) αλλά πρόσφατα έμαθα και κατάλαβα ότι ένα μέρος του, ένα 3%, είναι όπως το σημερινό ΚΚΕ.
    Το κομμάτι του αυτό είναι η λεγόμενη ομπρέλα του Τζανακόπουλου.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίχτηκε προς το Κέντρο και τις προοδευτικές δυνάμεις για να μπορέσει να κυβερνήσει και πραγματικά να βοηθήσει τον λαό. Η ομπρέλα όμως θέλει τα κλειδιά και την εξουσία, όπως λες, του κόμματος κι ας είναι ένα μικρό μαγαζί, για να φωνάζει αριστερά αποφθέγματα και να πληρώνεται. Θέλει την εύκολη λύση. Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος των πολιτικών της ελληνικής Αριστεράς σε όλα τα κόμματα καλοβολεύτηκαν και αφήνουν τους άλλους να κυβερνήσουν και να κάνουν την “βρώμικη δουλειά”. Βλέπεις είναι “βαριά η καλογηρική” να κυβερνήσεις και να είσαι υπεύθυνος για το καλό του λαού και του τόπου σου. Ποιος κουράζεται τώρα, σου λένε.
    Το παραδάκι να πέφτει κι ας σώσουν οι άλλοι τον κόσμο. Στην πολιτική χάνονται και διαβρώνονται οι αξίες. Τώρα πια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει έτσι όπως τον έκαναν οι Τζανακόπουλοι ομπρελίστες.
    Μέχρι τον επόμενο Ιούλιο θα έχει διαλυθεί. Και πολύ λέω.

    Συμφωνώ για Τζανακόπουλο και με όλα αυτά που λες ότι εμείς παθιαζόμαστε ενώ στην ίδια πλευρά και οι περισσσότεροι πολιτικοί ανήκουν στην άλλη όψη του ίδιου νομίσματος πλέον.

    Καλή δύναμη να έχουμε για τις εποχές που ζούμε! Να είσαι καλά, Σπύρο μου!

Πειραιάς – Πλοίο έμεινε ακυβέρνητο πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης – Ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Σκότωσε και σούβλισε σκατζόχοιρους