in

Πάτρα ΤΩΡΑ – Σε σταθερή κατάσταση ο φοιτητής που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ νοσοκομείου με μηνιγγίτιδα

Ο φοιτητής νόσησε από μηνιγγίτιδα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Πάτρα, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, διασωληνωμένος…

Επιεβεβαιώθηκαν οι φόβοι και ο φοιτητής που νόσησε από μηνιγγίτιδα, παραμένει διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα. Αστραπιαία εφαρμόστηκαν τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα για τους φοιτητές με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή το κρούσμα, με στόχο να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά. Οι γιατροί παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του νεαρού ασθενή και την χαρακτηρίζουν σταθερή. Στο πλευρό του φοιτητή βρίσκονται από την πρώτη στιγμή και οι γονείς του, που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Διασωληνωμένος αλλά σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στην ΜΕΘ ο φοιτητής από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών που εισήχθη την περασμένη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα.

Ο φοιτητής υποβάλλεται σε εξατάσεις για ακόμα μία μέρα. Η κατάστασή του ήταν κρίσιμη όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως ενημέρωσε η αρμόδια αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Λένα Αλμπάνη, από το Ίδρυμα ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα: Ιχνηλάτηση στενών επαφών του φοιτητή, ενημέρωση για συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό, χημειοπροφύλαξη στους συμφοιτητές του και τις στενές επαφές, ενώ έγινε και απολύμανση των χώρων στους οποίους κινήθηκε.

 

Eρωτηθείς από την εφημερίδα «Γνώμη» ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Καθηγητής Βασίλης Κωστόπουλος, πότε έλαβε γνώση για την νόσηση του φοιτητή από μηνιγγίτιδα και ποια μέτρα ελήφθησαν για τον αποκλεισμό μετάδοσης, απαντά: «Ενημερώθηκα αμέσως μετά την διάγνωση της νόσου και εφαρμόσθηκαν στο Πανεπιστήμιο αστραπιαία όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Καθηγητή Παθολογίας /Λοιμωξιολογίας Μάρκου Μαραγκού, ενώ ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας στην Πάτρα.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Είπε το “ναι” ο Μουτσινάς – Επιστρέφει στην τηλεόραση σε ρόλο έκπληξη – Ούτε ΣΚΑΪ ούτε ΑΝΤ1, έκλεισε με…

Κοκκινομάλλα, με τατουάζ και χωρίς… καμπύλες – Αγνώριστη και πιο σέξι από ποτέ η Ιωάννα Τούνη (ΦΩΤΟ)