in

Δικαίωση Πατέρα για το Πάρκο Ριζάρη – Όχι στη «θυσία» πρασίνου από το ΣτΕ

Η AΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε πριν από λίγα 24ωρα αναγκάζει τη διοίκηση της Ελληνικό Μετρό και το υπουργείο Περιβάλλοντος να επαναπροσδιορίσουν το ζήτημα της προστασίας του φυσικού κεφαλαίου στο Πάρκο Ριζάρη, στο οποίο θα γίνει ο νέος σταθμός μετρό.

  • Η απόφαση δικαιώνει εν μέρει τον εφοπλιστή Νίκο Πατέρα, ο οποίος ζητάει να προστατευτεί το πράσινο του πάρκου και να μην κοπούν τα εκατοντάδες δέντρα που υπάρχουν σ’ αυτό για την κατασκευή του σταθμού «Ευαγγελισμός» της γραμμής 4.

Η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΤΕΠΕΜ) που θα πρέπει να καταθέσει η Ελληνικό Μετρό και να εγκρίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι προπαρασκευαστικές και στη συνέχεια οι κατασκευαστικές εργασίες του σταθμού στο πάρκο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομη την έλλειψη αυτή και τώρα ζητάει από τη διοίκηση να προχωρήσει στην έκδοση της μελέτης, στην οποία, όμως, όπως υπογραμμίζει, θα πρέπει να υπάρχει πρόνοια για όσο το λιγότερες δυνατόν απώλειες πρασίνου στο Πάρκο Ριζάρη.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σεισμός 3 Ρίχτερ κοντά στην Κάσο – Στα 11,9 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

Νέα μέτρα στα γήπεδα – Κεκλεισμένων των θυρών αν δεν λειτουργούν οι κάμερες