Η προσπάθεια εξωστρέφειας της ΕΡΤ αρχίζει να αποτυπώνεται πιο καθαρά και στο ενημερωτικό της προϊόν. Με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, το ΕΡΤNews αξιοποίησε όχι μόνο το δικό του δίκτυο ανταποκριτών αλλά και δημοσιογράφους από μεγάλα διεθνή μέσα, όπως το CNN και το NPR.
- Στο κεντρικό δελτίο εμφανίστηκε η ανταποκρίτρια του CNN στην Ουάσινγκτον Karin Caifa, ενώ στο βραδινό δελτίο συμμετείχε η δημοσιογράφος του NPR Deepa Shivaram, δίνοντας πιο άμεση εικόνα από τις ΗΠΑ.
Οι κινήσεις αυτές συνδέονται με τον σχεδιασμό της διοίκησης της ΕΡΤ για ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών και μεγαλύτερη παρουσία ξένων δικτύων στο ενημερωτικό περιεχόμενο της δημόσιας τηλεόρασης.
- Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Γιάννης Παπαδόπουλος είχε πρόσφατα επαφές στην Ουάσινγκτον με στελέχη αμερικανικών media, διερευνώντας δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο ανταποκρίσεων και ενημερωτικών παραγωγών. “Κονέ” στημένα απο τον Παύλο Μαρινάκη που απλά ενεργοποίησε ο “Πρόεδρας”.
Η κατεύθυνση αυτή δείχνει πρόθεση για πιο διεθνή και ανταγωνιστική ενημέρωση.
