in

LoveLove

Παράδειγμα ζωής – Εργαζόμενος έδωσε Πανελλήνιες για δεύτερη φορά και «αρίστευσε». Η λύση που ζητά

Καταβάλλοντας κι εκείνος τη δική του προσπάθεια στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, ο 29χρονος Λάζαρος Λαμπρόπουλος σημείωσε επιτυχία και ξεχώρισε για τα μόρια που συγκέντρωσε, συνολικά 19.020 στον αριθμό, ως απόφοιτος του 6ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας.

Αν κι όχι Λαρισαίος, ο Λάζαρος με καταγωγή από τα Σέρβια Κοζάνης, βρέθηκε στην πόλη πριν από τρία χρόνια, όταν του δόθηκε η ευκαιρία να εργαστεί πάνω στο επάγγελμά του ως υπεύθυνος μηχανικός σε Μονάδα Βιοαερίου. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο onlarissa, η πρώτη φορά που συμμετείχε στις Πανελλήνιες ήταν πριν 11 χρόνια, το 2012, κερδίζοντας μια θέση στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Ξάνθη.

Ο ερχομός του στη θεσσαλική πρωτεύουσα, η ανάγκη του να βοηθηθεί πρακτικώς στο επάγγελμά του, αλλά και να αναπτύξει τον κοινωνικό του κύκλο, τον ώθησε στην επιλογή εγγραφής σε Εσπερινό ΕΠΑΛ.

  • Το αποτέλεσμα δείχνει να τον δικαιώνει και μάλιστα με το παραπάνω, με τον ίδιο, ωστόσο, να δείχνει προβληματισμένος με την επερχόμενη συνθήκη και τον συνδυασμό εργασίας – πανεπιστημίου.

Συνέντευξη στον Νικόλα Σελητσιανιώτη

 

Πώς πήρες την απόφαση να ξαναδώσεις Πανελλήνιες και πως νιώθεις για το κατόρθωμά σου;

 

Πέρασε η πρώτη χρονιά, ήρθε η δεύτερη και σκέφτηκα να δώσω. Δεν είχα κάτι να χάσω. Νιώθω δικαιωμένος και χαρούμενος. Περίμενα πως θα γράψω τόσο, εκτός από το μάθημα της έκθεσης που δε μπορούσα να γνωρίζω το κριτήριο του κάθε εξεταστή.

Ποια σχολή σκοπεύεις να ακολουθήσεις αυτή τη φορά;

Θα δηλώσω ηλεκτρολόγος – μηχανικός στο Βόλο, διαφορετικά στην Κοζάνη.

Ο συνδυασμός δουλειάς και διαβάσματος ακούγεται απαιτητικός. Επένδυσες αρκετό χρόνο στο διάβασμα;

Η δουλειά μου είναι αρκετά απαιτητική. Πρόκειται για μία μονάδα που δουλεύει 365 ημέρες το χρόνο και 24 ώρες την ημέρα. Από εκεί πήγαινα σχολείο. Δεν υπήρχε χρόνος για διάβασμα. Την άνοιξη πήγαμε Erasmus με το ΕΠΑΛ στη Βαρκελώνη, κι επιστρέφοντας τα έδωσα όλα τον τελευταίο μήνα.

Η οικογένεια σου πώς αντέδρασε στην απόφασή σου;

Ο πατέρας μου πέταξε από τη χαρά, η μητέρα μου από την άλλη το αντιμετώπισε με ψυχραιμία.

Υπήρξε στιγμή που σκέφτηκες να παραδώσεις δυνάμεις;

Όχι, ήμουν ψύχραιμος. Στην ουσία έδωσα χωρίς να έχω άγχος. Δεν είχα ούτε να χάσω ούτε να κερδίσω κάτι. Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά. Τότε το άγχος με κυρίευσε. Τώρα ήταν διαφορετικά: είχα τη δουλειά μου και έκανα κάτι επιπλέον για εμένα.

Σε συνομήλικούς σου, που σκέφτονται να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους, αλλά και παιδιά που προσπαθούν για πρώτη φορά τι συμβουλή δίνεις;

Να μη το βάλουν ποτέ κάτω και να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Υπάρχει κάτι που να σου γεννά ερωτηματικά ή προβληματισμούς για το μέλλον;

Αυτό που με προβληματίζει είναι πως λόγω δουλειάς δε ξέρω κατά πόσο εφικτό είναι η παρακολούθηση των μαθημάτων στη σχολή. Θα μπορούσε κάποιος να κάνει κάτι ώστε η ψηφιακή εκπαίδευση να προχωρήσει. Θα ήταν καλό να διευθετηθεί. Κάποιος που εργάζεται να έχει τον ελεύθερο χρόνο να δει τα μαθήματα, τα οποία δε μπόρεσε να παρακολουθήσει δια ζώσης… Αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος, θα τα δώσουμε όλα και ότι γίνει!

Κάθε επιτυχία στο νέο σου εγχείρημα!

Ευχαριστώ πολύ!

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Το άγνωστο DEAL πολιτικού με τον φυγόδικο Κυριακίδη – Η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος & το ΕΣΡ ακούνε;

Εφιάλτης για 55χρονο στην Εύβοια – Γυναίκα τον «χαράκωσε» στη μέση του δρόμου!