in ,

CryCry LOLLOL

Όταν οι «Πανθέοι» της ΕΡΤ ερήμωναν τους δρόμους κάτι που ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί φέτος…

Την Δευτέρα στις 21.00 το βράδυ κάνουν πρεμιέρα οι «Πανθέοι» στον ΣΚΑΪ αφού έκαναν γύρα και από άλλα κανάλια αλλά έφαγαν «άκυρο».

 

  • Όπως σας έχω γράψει εάν αυτή η σειρά δεν πάει καλά θα υπάρχουν σοβαροί κλυδωνισμοί και εξελίξεις στην ΣΚΑΪ. Σας πάω πίσω στο 1977.

Η κυβέρνηση Καραμανλή τρία χρόνια μετά την πτώση της Χούντας θέλει να ρετουσάρει και τα δύο κρατικά κανάλια, δηλαδή την ΕΡΤ και την ΥΕΝΕΔ. Άλλωστε τότε δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση ούτε καν ιδιωτικό ραδιόφωνο…

 

 

  • Οι «Πανθέοι» βγήκαν στον «αέρα» της ΕΡΤ τον Απρίλιο του 1977 και μέχρι και τις αρχές καλοκαιριού του 1979 ήταν το δημοφιλέστερο πρόγραμμα της Ελληνικής τηλεόρασης.

 

Την ώρα της προβολής τους οι δρόμοι ερήμωναν… Μέσα απ’ τη σειρά γνώρισαν δεύτερη καριέρα οι κινηματογραφικοί αστέρες Άγγελος Αντωνόπουλος, Φαίδωνας Γιωργίτσης και Τζένη Ζαχαροπούλου ενώ καθιερώθηκε ως πρωταγωνίστρια η Κάτια Δανδουλάκη.

 

  • Ήταν τέτοια η επιτυχία της σειράς που με την μορφή φωτορομάντζου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» για να ανέβουν οι πωλήσεις των τευχών που είχαν παρουσιάσει καθίζηση όπως και τελικά έγινε.

 

Η σειρά δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη από την ΕΡΤ γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει στο αρχείο. Υπάρχουν μόνο δύο επεισόδια, το πρώτο και το 100ο τελευταίο.

Όλα τα υπόλοιπα σβήστηκαν στις κασέτες για να γραφτούν πάνω τους ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

10 Comments

  1. Πέρυσι τα στελέχη του ΣΚΑΪ αποθέωναν τον Γλυκάνισο, φέτος τους Πανθέους.
    Τα ίδια στελέχη που πίστευαν κάποτε ότι το Κωνσταντίνου και Ελένης δεν θα γίνει επιτυχία…

  2. Οι Πανθέοι είναι βραβευμένο διηγήμα του Τάσου Αθανασιάδη. Περιγράφει όλη την ελληνική ιστορία από το 1909 και το κίνημα στο Γουδί μέχρι την Γερμανική κατοχή. Όποιος το έχει διαβάσει θεωρεί δεδομένη την επιτυχία. Αν τώρα υπάρχουν συμφέροντα να θάβεται αβερτα προτού καν προβληθεί είναι άλλο θέμα….

  3. Είναι καλογυρισμένη με καλούς ηθοποιούς. Μακάρι να γυριστούν με τόσο προσεγμένο τρόπο όλες οι σειρές της δεκαετίας του 70 που διαγράφηκαν από την Ερτ.

  4. Ο Αθανασιάδης έγραψε εκτός από τους Πανθεους: Τα Παιδιά της Νιόβης (αυτοβιογραφία), οι τελευταίοι εγγονοί, οι φρουροί της Αχαιας, η αίθουσα του θρόνου που όχι απλά έσκησαν αλλά άφησαν εποχή. Επίσης διάβασα ότι θα ξαναγυριστει Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια ( με Δανδουλάκη και Φέρτη τότε) με αφορμή τα 100 χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής. Ήδη πριν δύο χρόνια είδαμε τη Ζωή Εν Τάφω του Μυριβήλη επίσης ένα από τα σημαντικότερα αντιπολεμικά εργα. Από το έργο αυτό ο Κιούμπρικ πήρε σκηνές για την ταινία του “Σταυροί στο Μέτωπο” με τον Κερκ Ντάγκλας. Δεν θέλω να κάνω το ξερολα αλλά να τονίσω ότι η ελληνική πεζογραφία έχει αριστουργήματα που θα μπορέσουν να γίνουν σειρές ανεπανάληπτες. Ετοιμάζεται επίσης ταινία για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Επιδημία γαστρεντερίτιδας στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία – Εντοπίστηκαν και δύο κρούσματα σαλμονέλας

Περήφανοι για την ερευνήτρια Αγγελική Ασημάκη – Ανακάλυψε το φάρμακο για τις αρρυθμίες και διαπρέπει διεθνώς