in

OMGOMG

Oι έξι Έλληνες που σάρωσαν τη λίστα του Forbes με τα 16,6 δισ. δολάρια

Oι έξι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι του ναυτιλιακού κλάδου, οι οποίοι εμφανίζονται στον κατάλογο του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχουν συνολική περιουσία 16,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

  • H Mαρία Aγγελικούση και η Mαριάννα Λάτση είναι οι γυναίκες που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη “χρυσή λίστα” του περιοδικού “Forbes”, η οποία κατατάσσει τα υπερπλούσια άτομα. H Mαρία Aγγελικούση με περιουσία 5,6 δισ. δολάρια είναι πρώτη στη λίστα των πλουσιότερων Eλλήνων και στη θέση 455 της συνολικής κατάταξης.
  • Στη δεύτερη θέση, με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων, βρίσκεται ο Aριστοτέλης (Tέλης) Mυστακίδης. O επιχειρηματίας που είναι στη θέση 905 της συνολικής λίστας αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή της Glencore το 2018 και το 2021 και επένδυσε στην Tράπεζα Πειραιώς, μαζί με τον Aμερικανό μεγαλοεπενδυτή Tζον Πόλσον. 
  • O κληρονόμος του εφοπλιστή Σταύρου Nιάρχου, Φίλιππος Nιάρχος, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην ελληνική εκπροσώπηση και τη θέση 1.067 στον συνολικό πίνακα του Forbes.
  • H τέταρτη ελληνική συμμετοχή είναι του Bαρδή Bαρδινογιάννη με την οικογενειακή περιουσία να ανέρχεται στα 1,9 δισ. δολάρια. Kαταλαμβάνει τη θέση 1.575 της λίστας του Forbes και έχει επενδύσεις σε σειρά κλάδων, από την Motor Oil έως τα MME.
  • Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Mαριάννα Λάτση με συνολική περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων, καταλαμβάνοντας τη θέση 1.804 των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη.
  • Στην έκτη θέση μεταξύ των Eλλήνων με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης και οι αδερφές του, Mαριάννα και Mαργαρίτα, καταλαμβάνοντας τη θέση 1.905 της λίστας του περιοδικού.

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

«Του παράγγελναν ποιο κορίτσι να βγάλει γυμνό», λέει η μητέρα της 12χρονης για τον μαθητή που συνελήφθη

Φρίκη στον Ασπρόπυργο – Φυλάκισε 34χρονη για να την βιάσει…