//

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

OMGOMG

Οδύνη στην Αχαΐα – Πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς ο θάνατος του 16χρονου

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στο Λάλα της Αρχαίας Ολυμπίας με τον θάνατο του Διονύση Αναστόπουλου σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Το γλυκό παιδί, ο εξαίρετος μαθητής, με τον σπάνιο χαρακτήρα και την ευγένεια ψυχής που είχε όλο το μέλλον μπροστά του και έκανε όνειρα για την ζωή του όπως οι υπόλοιποι συνομήλικοι του δεν είναι πια εδώ και η είδηση του χαμού του, έπεσε σαν «βόμβα» στην μικρή κοινωνία του χωριού και άπαντες είναι σοκαρισμένοι και συγκλονισμένοι.

  • Ακόμα περισσότερο, η οικογένεια του και τα τρία αδέλφια του, δυο εκ των οποίων ήταν εκείνα που αντίκρισαν το αδελφάκι τους χωρίς τις αισθήσεις του και να κάλεσαν άμεσα σε βοήθεια, μη μπορώντας ωστόσο να αποτρέψουν το μοιραίο…

 

Η είδηση του θανάτου του Διονύση έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρο το Λάλα και ιδιαίτερα τον οικισμό Πόθου, αφού άπαντες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του 16χρονου αλλά και της οικογένειας του και δεν μπορούν να πιστέψουν την «μαύρη» μέρα που ξημέρωσε στο χωριό τους και το κακό που συνέβη.

Κι όμως, χθες το πρωί τίποτα δεν προμήνυε την συμφορά που θα ακολουθούσε καθώς έμοιαζε να είναι μια ακόμα συνηθισμένη ημέρα. Οι γονείς του 16χρονου που ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία είχαν αναχωρήσει από νωρίς για τα χωράφια και τα παιδιά είχαν σηκωθεί για να πάνε στο σχολείο που επανεκκινούσε χθες μετά τις διακοπές των εορτών.

Όλα εκτός από τον Διονύση…

Ήταν εκείνη η στιγμή που δύο από τα αδέλφια του πήγαν να ξυπνήσουν τον 16χρονο για να μην αργήσει στο μάθημα. Τότε ήταν που αντίκρισαν τον αδελφό τους στο κρεβάτι του χωρίς τις αισθήσεις του, αφού όσες προσπάθειες και αν έκαναν, ο Διονύσης δεν ανταποκρινόταν…

Τρομαγμένα, επικοινώνησαν με τους γονείς τους, οι οποίοι κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά και τον πρόεδρο του χωριού και φίλο της οικογένειας, Νίκο Νικολακόπουλο ο οποίος ήταν και ο πρώτος που έφτασε στο σπίτι.

Αγώνας δρόμου από τον πρόεδρο του χωριού

«Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας ότι κάτι τρέχει με το μικρό… Πήγα εκεί, το παιδί ήταν αναίσθητο στο κρεβάτι, του έκανα μαλάξεις αλλά δεν είχε σφυγμό, δεν είχε τίποτα…», τονίζει αρχικά ο κ. Νικολακόπουλος περιγράφοντας στην εφ. «Πατρίς» και στον Κώστα Γκελντή λεπτό προς λεπτό τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχτηκαν, σπεύδοντας να βοηθήσει τον άτυχο Διονύση.

Ο πρόεδρος του χωριού μετέφερε τον άτυχο 16χρονο με το αυτοκίνητό του μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, για να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του…

«Συνεννοήθηκα με τον πατέρα του, είχε καλέσει ασθενοφόρο, το πήρα με το αυτοκίνητο και συναντηθήκαμε στο δρόμο με το ασθενοφόρο… Κρίμα, μόνο κρίμα; 16 χρονών παιδί;», πρόσθεσε συγκλονισμένος ο κ. Νικολακόπουλος.

Αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» το παιδί ήταν ήδη νεκρό, όταν το παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο Πύργου. Έγινε όλη η διαδικασία της ανάνηψης, ενώ του έκαναν και ηλεκτροσόκ.

Όταν έφτασε το παιδί στο νοσοκομείο, ακολουθήθηκε ξανά το πρωτόκολλο της ανάνηψης, αλλά παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών, το παιδί δυστυχώς είχε καταλήξει…

Σε ό,τι αφορά το ιατρικό ιστορικό, ο άτυχος έφηβος φέρεται να αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, που επιδεινώθηκαν, πιθανώς από μία ίωση που περνούσε τις τελευταίες μέρες ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα για να τα αντιμετωπίσει.

Η σορός του άτυχου αγοριού αναμένεται να μεταφερθεί στην Πάτρα, προκειμένου να υποβληθεί σήμερα το πρωί σε νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να πέσει οριστικό φως στα αίτια της τραγωδίας.

Σωτήρης Δημητρόπουλος, κάτοικος Λάλαpartisnews.com

Σωτήρης Δημητρόπουλος, κάτοικος Λάλα

«Τραγικό, 16 χρονών παιδί. Έμαθα ότι έπαθε καρδιακή ανακοπή τη νύχτα, στον ύπνο του. Αυτό είναι φοβερό πράγμα…»

Φώτης Σπηλιόπουλος, κάτοικος Λάλαpatrinews.com

Φώτης Σπηλιόπουλος, κάτοικος Λάλα

«16 ετών δεν είναι κρίμα; είχε λέει πρόβλημα, το ‘χανε πάει στο Ωνάσειο… 16 χρονών παιδί τώρα από καρδιά; Εμείς έχουμε 2-3 μπαλόνια ο καθένας»

Θοδωρής Δημητρόπουλος, κάτοικος Λάλαpatrisnews.com

Θοδωρής Δημητρόπουλος, κάτοικος Λάλα

«Είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί… τώρα μαθαίνουμε ότι είχε κάποια προβλήματα.. Οι γονείς είχαν πάει στα πρόβατα και τα παιδιά είχαν μείνει πίσω στο σπίτι. Πήγε το ένα παιδάκι να τον ξυπνήσει για να πάνε σχολείο κάτι που γινόταν καθημερινώς αλλά το παιδί δεν ξύπναγε…»

Νικόλαος Καραμέρος, εφημέριος Λάλαpatrinews.com

Νικόλαος Καραμέρος, εφημέριος Λάλα

«Ξαφνιαστήκαμε και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε γιατί δεν είχε εμφανίσει το παιδί σημάδια ότι είναι άρρωστο. Είμαστε συγκλονισμένοι και λυπάμαι για τους γονείς και τα αδέλφια. Ήταν καλό και εργατικό παιδί και είναι τραγικό γεγονός για το χωριό…»

Σοφία Μιχαλόπουλου, κάτοικος Λάλαpatrinews.com

Σοφία Μιχαλόπουλου, κάτοικος Λάλα

«Υπόδειγμα οικογένειας και ένα πολύ καλό παιδί. Πήγαν να ξυπνήσουν το παιδάκι να πάει σχολείο και δεν ξύπνησε ποτέ. Μεγάλο κακό…»

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΛΑ

Με ανείπωτη οδύνη αποχαιρετούμε τον μαθητή μας Διονύση Αναστόπουλο που τόσο αναπάντεχα έφυγε από την οικογένεια του σχολείου μας.

Ο Διονύσης, ο αγαπημένος μας μαθητής, σ αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στο σχολείο μας πρόλαβε να δείξει ένα σπάνιο χαρακτήρα και ευγένεια ψυχής.

Εκφράζουμε τον πόνο και τη συμπαράσταση μας στους αγαπημένους του οικείους.

Για όλους εμάς τους καθηγητές του, ο Διονύσης θα μείνει πάντα το γλυκό παιδί που γνωρίσαμε που κοσμούσε με την παρουσία του το σχολείο μας.

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών Γυμνασίου και Λυκείου Λάλα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: patrisnews

 

 

 

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Φρίκη στον Άγιο Παντελεήμονα – Αιγύπτιος βίαζε μια 32χρονη επί τρεις μέρες!

«Είσαι ανεπίτρεπτη» – Αποχώρησε «μπαρουτιασμένος» ο Μικρούτσικος από την εκπομπή της Καινούργιου

Back to Top
close

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.