Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο «χρυσό» Μονακό… και δεν είναι μόνο αγωνιστικό.
Η ομάδα μπάσκετ βουλιάζει σε χρέη, οι παίκτες περιμένουν τα δεδουλευμένα, ο Σπανούλης αποχώρησε και το άλλοτε λαμπερό project δείχνει να καταρρέει με θόρυβο. Και κάπου εκεί, το Παλάτι… ψάχνει σωσίβιο.
- Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ανοίξει δίαυλο με Έλληνες επιχειρηματίες της περιοχής. Ανάμεσά τους και ο Ζαννής Φραντζέσκος, ο γνωστός Mr Nammos. Ένα όνομα που κουβαλά χρήμα, επιρροή και ισχυρές πλάτες από το Άμπου Ντάμπι.
Το ποσό που απαιτείται για να «κλείσει η τρύπα»; Περίπου 15 εκατ. ευρώ. Για κάποιους τεράστιο. Για άλλους… σχεδόν αμελητέο. Αλλά εδώ είναι το ζήτημα. Όταν μια ιστορική ομάδα εξαρτάται από κεφάλαια που έρχονται από «βαθιές τσέπες» και διεθνή deals, το παιχνίδι αλλάζει. Δεν μιλάμε για μπάσκετ. Μιλάμε για επιρροή, βιτρίνα και power παιχνίδια.
- Και ας μην γελιόμαστε. Το Μονακό δεν είναι απλά μια ομάδα. Είναι brand. Είναι πεδίο όπου συναντιούνται πολιτική, επιχειρήσεις και δημόσιες σχέσεις υψηλού επιπέδου. Όταν λοιπόν στο τραπέζι κάθονται Άραβες επενδυτές, Έλληνες επιχειρηματίες και ένα Παλάτι που πιέζεται, η εξίσωση δεν είναι αθλητική. Είναι γεωοικονομική. Ποιος ελέγχει τι. Ποιος βάζει τα χρήματα. Και κυρίως… τι ζητάει πίσω.
Γιατί στο τέλος της ημέρας, το μπάσκετ είναι απλώς το «όχημα». Το πραγματικό παιχνίδι παίζεται αλλού. Και εκεί δεν υπάρχουν φίλαθλοι. Μόνο συμφέροντα.
Πηγή Radar
