in

CuteCute OMGOMG

Ο Χρήστος Λεβέντης ξάδερφος του Δαυίδ, πήρε με 13,1 εκατ. τη βίλα στις Σπέτσες

Στα χέρια του Χρήστου Λεβέντη ξάδερφου του Άλκη Δαυίδ φέρεται να κατέληξε η βίλα του επιχειρηματία στις Σπέτσες μετά τον χθεσινό πλειστηριασμό.

Ο Χρήστος Λεβέντης είναι μη εκτελεστικό μέλος της Coca Cola HBC και πρόεδρος της επενδυτικής Alpheus Capital που εδρεύει στο Λονδίνο. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως αναλυτής στην Credit Suisse αλλά και τη JP Morgan.

  • Σημειώνεται ότι η βίλα του Άλκη Δαυίδ βγήκε σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης στα 7,44 εκατ. ευρώ και μετά από τρίωρη μάχη που κράτησε από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι κατακυρώθηκε στα 13.120.014 ευρώ, δηλαδή με 5.680.014 ευρώ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης.

Όπως είχε αποκαλύψει το newmoney.gr ο Άλκης Δαυίδ είχε καταθέσει αίτηση αναστολής του πλειστηριασμού μέσω του δικηγόρου του Θέμη Σοφού, η οποία όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε αποδεκτή.

Πώς κατέληξε το σπίτι σε πλειστηριασμό

Ο εν λόγω πλειστηριασμός είναι το αποτέλεσμα μιας καταδίκης του Α. Δαυίδ στις ΗΠΑ για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης της Λόρεν Ρίβς, η οποία είναι και η επισπεύδουσα.

H Λόρεν (Lauren) Ριβς (Reeves) κάτοικος Λος Άντζελες της Πολιτείας Καλιφόρνια των Η.Π.Α.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων, τον Οκτώβριο του 2019 ο Άλκης Δαυίδ καταδικάστηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ να καταβάλει στην Λορεν Ρίβς 4,35 εκατ. δολ. ως αποζημίωση για σεξουαλική κακοποίηση. Η Λόρεν Ριβς, είχε εργαστεί ως σεναριογράφος και περφόρμερ για το FilmOn, ένα τηλεοπτικό δίκτυο που του ανήκει.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του πλειστηριασμού, επισπεύδουσα είναι η Λόρεν (Lauren) Ριβς (Reeves) κάτοικος Λος Άντζελες της Πολιτείας Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και οφειλέτης ο Δαυίδ (DAVID) Αλκιβιάδης (ALKIVIADES) του Ανδρέα και της Δήμητρας, κάτοικος Μαλιμπού της Πολιτείας Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Τι αφορούσε ο πλειστηριασμός

Ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε για την εντυπωσιακή βίλα του επιχειρηματία στο πιο κεντρικό σημείο του νησιού και ειδικότερα:

  • –Το οικόπεδο 1 το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών, στη θέση Παναγιά Αρμάτα η Αρμάδα, στο οικοδομικό τετράγωνο 449, που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, και έχει επιφάνεια 1847,64 τετραγωνικά μέτρα ενώ συνορεύει βορειανατολικά με εγκεκριμένο μη διανοιγμένο πεζόδρομο, βόρεια με όμορο οικόπεδο, δυτικά με ανώνυμη εγκεκριμένη οδό και νότια με εγκεκριμένο πεζόδρομο.

–Το οικόπεδο 2 το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών, στη θέση Παναγιά Αρμάτα η Αρμάδα, στο οικοδομικό τετράγωνο 449, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, έχει επιφάνεια 1412,90 τετραγωνικά μέτρα και συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με το οικόπεδο 1, ανατολικά με εγκεκριμένο πεζόδρομο νότια και νοτιοανατολικά με το όμορο οικόπεδο 3 όμορης ιδιοκτησίας και δυτικά με εγκεκριμένη οδό

  • -Το γήπεδο εκτάσεως 1.183,51 τετραγωνικών μέτρων το οποίο βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών και σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις δεν είναι άρτιο, ούτε οικοδομήσιμο, ή δε απόσταση του από τη θάλασσα είναι μικρότερη των 100 μέτρων. Συνορεύει βόρεια με όμορη ιδιοκτησία, βορειοανατολικά με παραλία, νότια και νοτιοανατολικά με διανοιγμένο πεζόδρομο και δυτικά με πεζόδρομο. Η εν λόγω έκταση έχει συνδεθεί με τα παραπάνω αναφερθέντα οικόπεδα 1 και 2 και αποτελεί χώρο φυτεμένο με γκαζόν με διάδρομο πρόσβασης προς την ακτή.

Όπως σημειώνεται τα οικόπεδα 1 και 2 συνενώθηκαν σε ένα ενιαίο οικόπεδο με έκταση 3260,54 τετραγωνικά μέτρα προκειμένου να ανεγερθούν τέσσερα αυτοτελή κτίσματα και κολυμβητική δεξαμενή επ’ αυτών.

Έτσι έχουν ανεγερθεί τέσσερα αυτοτελή και ανεξάρτητα διώροφα με υπόγεια κτίρια, συνολικού εμβαδού 862,86 τετραγωνικών μέτρων και μία πισίνα επιφάνειας 98 τετραγωνικών μέτρων.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μπάρμπα για Κασσελάκη – «Μακάρι να συνάδει η λάμψη του με τις πολιτικές του πεποιθήσεις»

Γιώργος Αγγελόπουλος – Το τάμα που έκανε σε μοναστήρι για την νεκρή μητέρα του