in ,

OMGOMG

Ο «Σουλτάνος»… κόλλησε στο θρόνο – Με αιχμές η πρώτη ομιλία Ερντογάν. «Bye bye Κεμάλ»

Με τον Ερντογάν επί 20 χρόνια στο τιμόνι της Τουρκίας να θεωρείται ήδη ο νικητής του σημερινού β’ γύρου των προεδρικών εκλογών, η αντιπολίτευση ήλπιζε για την ανατροπή κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε.

  • Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας προχώρησε με με ταχείς ρυθμούς.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προηγείται έναντι του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ενώ και το πρακτορείο ANKA, ένα μικρότερο πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ανέφερε επίσης ότι ο Ερντογάν προηγείται, αν και με μικρότερη διαφορά.

 

Live Εκλογές στην Τουρκία: "Ευχαριστώ τον λαό" - Με αιχμές η πρώτη ομιλία Ερντογάν - "Bye bye Κεμάλ"

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του α’ γύρου, στις 14 Μαϊου, έφεραν νικητή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 49,52% και δεύτερο τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 44,88% διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ Α ΓΥΡΟΣ

Τρίτος είχε έρθει ο Σινάν Ογάν με ποσοστό 5,17%. Ο Ογάν αναδείχθηκε σε ρυθμιστή του β’ γύρου και λίγες μέρες μετά την επανεκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας των δύο μονομάχων έδωσε τη στήριξή του στον Ερντογάν.

Δείτε εδώ την μετάδοση του κρατικού καναλιού TRT Haber:

 

Από τους πρώτους ο σεϊχης του Κατάρ

Εκτός από τον Βίκτορ Όρμπαν, τα συγχαρητήριά του μετέφερε στον Ερντογάν και ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, εκπροσωπώντας τη χώρα που είναι εκ των στενότερων συμμάχων της Τουρκίας.

“Αγαπητέ μου αδελφέ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σας συγχαίρω για τη νίκη σας και σας εύχομαι επιτυχία στη νέα σας θητεία. Σας εύχομαι να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας όσον αφορά την πρόοδο, την ευημερία και την περαιτέρω ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών” του είπε ο Εμίρης σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

 

Με τραγούδι ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του ο Ερντογάν

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα» είπε αφού προηγουμένως τραγούδησε ένα από τα τραγούδια που έλεγε και στην προεκλογική του εκστρατεία. «Ευχαριστώ τον λαό που μας έδωσε την ευθύνη να κυβερνήσουμε για την επόμενη πενταετία» είπε και  .

«Ο μόνος νικητής είναι η Τουρκία» είπε στους συγκεντρωμένους ενώ ειρωνεύτηκε τον αντίπαλό του προτρέποντας τους οπαδούς του να πουν το σύνθημα «Bye bye Κεμάλ».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε ήδη τον επόμενο στόχο του λέγοντας ότι θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη, βάζοντας στο στόχαστρο από απόψε τον ούτως ή άλλως μεγάλο πολιτικό του αντίπαλο Εκρέμ Ιμάμογλου. 

Με τραγούδι ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του ο Ερντογάν

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σοκαριστικό τροχαίο στο Παλαιό Φάληρο – Αυτοκίνητο «τούμπαρε» στη Λ. Αμφιθέας (Βίντεο)

Σάλος στην Κάρπαθο – Μάγειρας βάζει ζωντανά τα ψάρια στο τηγάνι. Σπαρταρούσαν με… (Βίντεο)