in

Ο καιρός το σαββατοκύριακο – Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία

Η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία και οι τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το σαββατοκύριακο. Τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό αύριο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, ενώ υπάρχει η πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

 

 

  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα δυτικά και τα βόρεια το θερμόμετρο θα φτάσει τους 19-20 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Μέχρι το βράδυ, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές στα νοτιοδυτικά.

 

Και την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες θα ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 18-19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες- νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο τοπικά η ένταση των ανέμων θα φτάσει πρόσκαιρα τα 7-8 μποφόρ.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Νικολάου για Μουτσινά – “Περιμένω να με πάρει και να μου ανακοινώσει τα επόμενα τηλεοπτικά του βήματα”

Επιστροφή Φιλιππίδη στην ΕΡΤ – Επιστροφή στην δουλειά για τον γνωστό ηθοποιό;