in

Ο εφιάλτης του 4χρονου στα χέρια του πατριού του – Τον κλωτσούσε στο κεφάλι, του είχε ρίξει βραστό νερό καταγγέλλει η μάνα

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του 22χρονου συντρόφου της μητέρας τους ζούσαν τα τέσσερα παιδιά της, μεταξύ αυτών και ο 4χρονος που νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο άγριος ξυλοδαρμός του 4χρονου σημειώθηκε εχθές το μεσημέρι στον καταυλισμό Ρομά στον Βλυχό Μεγάρων, όπου διαμένει η οικογένεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα, καθώς επέστρεφε στο σπίτι, άκουσε φωνές και σπεύδοντας είδε τον σύντροφό της να κακοποιεί τον τετράχρονο γιο της. Η μητέρα, μιλώντας στο Mega, περιέγραψε όσα εκτυλίχθηκαν εχθές. «Με έστειλε να πάω να πάρω τσιγάρα. Άφησα τον γιο μου πίσω, που είναι 11 χρόνων, μαζί με τον άλλον, που είναι 10. Σήκωσε το τετράχρονο πολύ ψηλά με τα χέρια του και το έσκασε κάτω στο πλακάκι με όλη του τη δύναμη και του έδινε κλωτσιές στο κεφάλι. Όταν έφθασα εγώ στο σπίτι το μόνο που άκουσα ήταν ένα ”ααα” από το παιδί», είπε. Όπως ανέφερε, όταν τον ρώτησε αν χτύπησε το παιδί, εκείνος της είπε ότι ζαλίστηκε και λιποθύμησε. Αναφορικά με τα εγκαύματα που φέρει ο τετράχρονος, η μητέρα του δήλωσε πως «πριν ένα μήνα είχε βάλει καυτό νερό και μου λέει ”φέρε μου τις κάλτσες απ’ έξω”.

  • Πέταξε το παιδί μέσα στη λεκάνη με το καυτό νερό. Έχει καεί ολόκληρο. Οταν το είδα το παιδί, μου είπε ότι το έβαλαν τα άλλα παιδιά». «Δεν με άφηνε να κάνω βήμα» είπε, καταλήγοντας, η μητέρα του τετράχρονου παιδιού, απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν έφευγε από το σπίτι. Η μητέρα μετέφερε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση το παιδί της στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων και εν συνεχεία στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο τετράχρονος βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση με πτώση επιπέδου συνείδησης, έχοντας υποστεί υποσκλειρίδιο αιμάτωμα, εγκεφαλικές θλάσεις. Αμέσως προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπως και έγινε. Το παιδί, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε σήμερα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με πολλαπλές κακώσεις, με ασαφή μηχανισμό κάκωσης. Την ίδια ώρα, τα άλλα τρία παιδιά της 29χρονης, 8, 10 και 11 ετών, απομακρύνθηκαν, αρχικά, από το σπίτι που διέμεναν και μεταφέρθηκαν στο Τ.Α. Μεγάρων. Σύμφωνα με τη μητέρα, και αυτά είχαν υποστεί σωματική βία.

Με εντολή εισαγγελέα, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», για να φιλοξενηθούν και να υποβληθούν σε παιδοψυχιατρικές εκτιμήσεις και ιατροδικαστικές εξετάσεις, συνοδεία της μητέρας. Εκεί, διαπιστώθηκε ότι ένα ακόμη παιδί της οικογένειας, 8 ετών, έχει υποστεί κάταγμα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο τετράχρονος έπεσε θύμα κακοποίησης από τον 22χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, παλαιότερα είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο, καθώς ο δράστης τού είχε ρίξει βραστό νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., το παιδί είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο περίπου στα μέσα του 2023. Τότε έφερε θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα. Ωστόσο, για άγνωστο λόγο, δεν κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία. Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, υποστήριξε ότι τα παιδιά ζούσαν έναν εφιάλτη, καθώς τόσο η μητέρα όσο και ο σύντροφός της κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και γίνονταν επιθετικοί απέναντί τους.

  • «Ζούσαν εφιαλτικές στιγμές τόσο ο τετράχρονος όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας. Έφτασε στο “Χαμόγελο” μια αναφορά στις 8 Ιανουαρίου. Μια ανώνυμη αναφορά από πολίτη της περιοχής, ότι το παιδί κακοποιείται από τους γονείς, όπως και τα αδέλφια του. Τα παιδιά, σύμφωνα με την αναφορά, είναι παραμελημένα, ζουν μια ζωή πάρα πολύ δύσκολη, η μητέρα και ο σύντροφός της καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, είναι επιθετικοί και συχνά χτυπούσαν τα παιδιά. Τα τέσσερα αδέλφια κυκλοφορούσαν ξυπόλυτα και, σύμφωνα με την καταγγελία, και άλλες φορές στο παρελθόν είχαν μεταφερθεί τραυματισμένα σε νοσοκομεία. Εμείς αμέσως στείλαμε την αναφορά στον εισαγγελέα για να γίνει έρευνα.

Όμως υπήρξε αυτή η πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Πληροφορηθήκαμε ότι το παιδί είχε πάει και άλλες φορές σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας για ανάλογες καταστάσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξεκινήσει η διαδικασία για απομάκρυνση των παιδιών από την οικογένειά τους. Πρέπει να προστατευτούν και τα αδέλφια του. Πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από την οικογένεια», είπε. Αμέσως μετά τον ξυλοδαρμού του ανηλίκου, οι αστυνομικές αρχές, ανάμεσά τους και δυνάμεις της ΟΠΚΕ, άρχισαν να αναζητούν τον δράστη, ωστόσο είχε τραπεί σε φυγή από τον καταυλισμό, όπου και πραγματοποιήθηκαν έρευνες. Να σημειωθεί ότι ακόμη παραμένει άφαντος.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Συγκλονίζει η Γιάννα Τερζή – «Σήκωσα σοκαρισμένη το σεντόνι για να δω πού είναι το σώμα μου»

«Daddy to be» – To τρυφερό μήνυμα πάνω στην τούρτα του Αγγελόπουλου – Τι έγραψε η Βαμβακούση