in

CryCry AngryAngry OMGOMG

Νικήτας Τσακίρογλου για την Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο – «Είναι κατάντια, πονάει η ψυχή μου»

Θέση στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στην Επίδαυρο κλήθηκε να πάρει ο Νικήτας Τσακίρογλου. Αφορμή για τις δηλώσεις του σημαντικού ηθοποιού στάθηκε ο σάλος που ξέσπασε γύρω από τις παραστάσεις της Λένας Κιτσοπούλου και του Φρανκ Καστόρφ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νικήτας Τσακίρογλου εξομολογήθηκε πως «νομίζω πως είναι κατάντια και πονάει ειλικρινά η ψυχή μου με όσα συμβαίνουν. Είχαν πάει δικοί μου άνθρωποι στην παράσταση του Καστόρφ και έφυγαν εκνευρισμένοι, πολύ πριν τελειώσει το έργο. Οι παραστάσεις πλέον είναι από το κακό στο χειρότερο. Δεν ξέρει κανείς τι θα αντικρίσει».

«Κάποτε, εμείς, καλούσαμε προσωπικότητες όπως ο Πίτερ Στάιν για να μας φωτίσουν από την εμπειρία τους και πως βλέπουν τις παραστάσεις. Εδώ πρόκειται για πειραματισμούς. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον. Είναι πολύ κρίμα γιατί ο τόπος της Επιδαύρου ζει από τον θεσμό του αρχαίου θεάτρου. Λυπάμαι αλλά, όπως φαίνεται, θα σταματήσει ο θεσμός αυτός να υπάρχει με την πορεία που βαδίζει. Μιλάμε για το κατεξοχήν ιερότερο μνημείο του ελληνικού πολιτισμού. Παγκοσμίως, όταν μιλάει κάποιος για θέατρο, μιλάει για την Επίδαυρο. Τα πράγματα με τον θεσμό της Επιδαύρου είναι τραγικά. Ξεφεύγει η κατάσταση από την τραγωδία και έχει γίνει… παρωδία», δήλωσε στην espresso.

Σε ερώτηση, δε, σχετικά με το αν ο ίδιος θα πήγαινε να δει μια τέτοια ανατρεπτική παράσταση, ο Νικήτας Τσακίρογλου είναι κάθετος. «Σε καμία περίπτωση, όχι. Απέχω από όλη αυτή την ιστορία εδώ και χρόνια, γιατί λυπάμαι και πονάω. Έχω και σπίτι εκεί και δεν μου κάνει αίσθηση να πάω, λόγω των θεαμάτων αυτών και να μη δω παραστάσεις. Δυστυχώς, τα πάντα γίνονται με κομματικές σφραγίδες και για αυτό έφτασε εδώ που έφτασε η Επίδαυρος».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Φωτιές στη Ρόδο – Ο Βαλάντης για δέκα ημέρες στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα. «Είμαι πολύ υπερήφανος»

Η στιγμή της έκρηξης στη Νέα Αγχίαλο (βίντεο)