Νίκη Κεραμέως – «Πρέπει να υπάρξει μισθολογική εξομάλυνση μεταξύ αντρών και γυναικών»

1 Min Read

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στην ανάγκη εξομάλυνσης των μισθών μεταξύ ανδρών και γυναικών με τα ίδια προσόντα και στην ίδια θέση.

 

  • «Δεν μπορεί οι αμοιβές να διαφέρουν όταν οι ικανότητες είναι ίδιες», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της.

Η υπουργός τόνισε ότι η ισότητα στους μισθούς είναι θεμελιώδης αξία, και η κυβέρνηση εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

 

  • Στο πλαίσιο αυτό, η Κεραμέως ανακοίνωσε την επερχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των επαγγελματικών ταμείων, με στόχο την υποστήριξη των εργαζομένων.

«Η πολιτική του λαϊκισμού δεν ωφελεί κανέναν», υπογράμμισε, αναφερόμενη σε προτάσεις που προτείνουν μείωση των εργάσιμων ημερών χωρίς αντίκρισμα. Η υπουργός επισήμανε την αναγκαιότητα να εξηγούνται οι τρόποι κάλυψης των διαφορών στις αμοιβές, αν προταθούν τέτοιες αλλαγές.

  • Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχει ήδη θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την ευελιξία στην αγορά εργασίας. «Μέσω συλλογικών συμβάσεων, μπορεί να συμφωνηθεί τετραήμερη εργασία», δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτή η επιλογή παραμένει ανοιχτή για εργοδότες και εργαζόμενους.

Αν και η υπουργός υποστηρίζει την ευελιξία, αμφισβήτησε τη γενικευμένη εφαρμογή τέτοιων προτάσεων. «Στην πολιτική, ειδικά σε τομείς που αφορούν εκατομμύρια ανθρώπους, χρειάζεται προσοχή και τεκμηρίωση», τόνισε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σωστής εφαρμογής των νομοθετικών προτάσεων.

Share This Article