in ,

CryCry

Νεκρός ο Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος – Επιθυμία της οικογένειάς του η κηδεία στην Μητρόπολη. Η ταφή στο Τατόι

Να τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, από τον Αρχιεπίσκοπο και όσους μητροπολίτες το επιθυμούν, ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο και τον κ. Ιερώνυμο, η οικογένειά του.

Η Ιερά Σύνοδος, η οποία διεξήγαγε χθες και σήμερα προγραμματισμένη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θετική προς το αίτημα της οικογένειας.

«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας», τονιζόταν σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, μετά το τέλος της συνεδρίασης

  • Πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το σενάριο η εξόδιος ακολουθία, η οποία πιθανώς θα τελεστεί την Κυριακή, να γίνει στο Τατόι. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Μαξίμου, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, ενώ δεν θα υπάρξουν τιμές αρχηγού κράτους ή λαϊκό προσκύνημα.

Όπως ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού:

«Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Διέρρευσαν «βόμβες» για Survivor – Μπαίνουν στο ριάλιτι δύο προκλητικές καλλονές! (Βίντεο-φωτο)

Ξεσπά ο Κοκκινάκης – «Μην κοροϊδευόμαστε… Για να ξαναπάς στο Survivor πρέπει να είσαι ανώμαλος»