Νεκρός ο Γεώργιος Δριτσάκος – Θλίψη για τον πρόεδρο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

1 Min Read

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, αντιπτεράρχου ε.α. Γεώργιου Δριτσάκου, ενός ανθρώπου με μακρά πορεία στην Πολεμική και Πολιτική Αεροπορία.

  • Ο εκλιπών είχε υπηρετήσει σε σημαντικές θέσεις ευθύνης, ενώ από την 1η Απριλίου 2024 είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων.

Ο Γεώργιος Δριτσάκος εισήλθε στην Πολεμική Αεροπορία το 1978 μέσω της 54ης σειράς της Σχολής Ικάρων και αποστρατεύτηκε το 2015 με τον βαθμό του αντιπτεράρχου.

  • Κατά τη διάρκεια της πορείας του είχε διατελέσει και διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αφήνοντας έντονο αποτύπωμα στον χώρο των αερομεταφορών και της ασφάλειας πτήσεων.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με αφοσίωση, ακεραιότητα και όραμα, τονίζοντας πως η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στους συνεργάτες του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2026 στις 11:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Μπουρνάζι.

Share This Article