in

CryCry

Νεκρός ο αστυνομικός που είχε επιζήσει από την επίθεση της «17 Νοέμβρη» στον Πέτσο

Σε ηλικία 67 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο συνταξιούχος αστυνομικός Γιάννης Καραχάλιος, που το 1989 είχε επιζήσει του δολοφονικού χτυπήματος της Τρομοκρατικής Οργάνωσης «17 Νοέμβρη» στη Φιλοθέη.

  • Ο Γιάννης, είχε ενταχθεί στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας το 1981, υπηρετώντας σε Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας και της Φθιώτιδας.

Στις 8 Μαΐου του 1989 ως οδηγός στην προσωπική φρουρά του πρώην Υπουργού Δημοσίας Τάξεως Γιώργου Πέτσου, έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας από τη «17Ν».

 

  • Η Οργάνωση είχε στοχοποιήσει τον Πέτσο ως συμμέτοχο στο σκάνδαλο Κοσκωτά και λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη, πραγματοποιήσαν μία ακόμη δολοφονική επίθεση.

Αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες, ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε «παγιδευμένο» όχημα, την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο του Υπουργού, τραυματίζοντας ελαφρά τον Γιώργο Πέτσο και σοβαρά τον Γιάννη Καραχάλιο.

  • Ο Γιάννης Καραχάλιος είχε από νεαρός μεγάλη αγάπη για τα αυτοκίνητα και το μηχανοκίνητο αθλητισμό και είχε πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες ράλλυ.


Ασχολήθηκε επίσης με την ποδηλασία και ήταν μέλος της ποδηλατικής ομάδας της Λαμίας.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μόνο εδώ – Αυτός είναι ο σύντροφος της Αλικάκη

«Χάλκινη» η Κατζουράκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής