in

OMGOMG

Νεκρός ο Άλκης Καμπανός – Την επόμενη δικάσιμο η εισαγγελική πρόταση. «10 ώρες θα διαρκέσει»

Παράταση χρόνου για να ανακοινώσει την πρότασή της ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου δικάζονται 12 κατηγορούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη και του τραυματισμού των δύο φίλων του, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου. Η αποδεικτική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απολογία του 12ου κατηγορούμενου, ύστερα από 31 συνεδριάσεις, την 11η Μαΐου 2023.

 

Ύστερα από διακοπή σχεδόν 20 ημερών, η δίκη επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα 2 Ιουνίου με την εισαγγελική πρόταση σχετικά με την ενοχή ή την απαλλαγή των 12 νεαρών που κάθονται στο εδώλιο του δικαστηρίου. Η εισαγγελέας του ΜΟΔ Κυριακή Κλιάμπα, όμως, ζήτησε να παραταθεί ο χρόνος ανακοίνωσης της πρότασης της, επισημαίνοντας ότι δεν είναι έτοιμη καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να μελετηθούν στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η αγόρευσή μετατέθηκε για την επόμενη δικάσιμο, στις 6 Ιουνίου.

  • Ακόμη, η κα Κλιάμπα επισήμανε ότι θα διαρκέσει περίπου 10 ώρες και θα διαβιβαστεί γραπτώς στους δικηγόρους.

Από τις απολογίες των κατηγορουμένων δεν προέκυψε με σαφήνεια ποιοι χτύπησαν τον Άλκη Καμπανό, σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ένας κατηγορούμενος ομολόγησε ότι ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον άτυχο νέο, ενώ οι υπόλοιποι 11 αρνήθηκαν την κατηγορία και ισχυρίστηκαν πως δεν τον ακούμπησαν. Το θύμα, όμως, εκτός από τη θανατηφόρα μαχαιριά που έπληξε τη μηριαία αρτηρία του δεξιού ποδιού, έφερε μαχαιριές στο αριστερό πόδι από διαφορετικό αιχμηρό αντικείμενο

Όπως προέκυψε από την νεκροψία- νεκροτομή, που διενήργησε ιατροδικαστής του ΑΠΘ, ο Άλκης έφερε κι άλλα τραύματα στο κεφάλι τα οποία συνετέλεσαν στον θάνατο του. Επίσης, δεν απαντήθηκε πως προκλήθηκαν τα αμυντικά τραύματα που εντοπίστηκαν στα χέρια του 19χρονου.

Κατά τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι είπαν τη δική τους αλήθεια. Κάποιοι παραδέχτηκαν μόνο ότι τραυμάτισαν τους άλλους δύο φιλάθλους του Άρη, αλλά επέλεξαν να μη μιλήσουν για την επίθεση άλλων συγκατηγορούμενων τους προς τον Άλκη, πέραν του 21χρονου που ομολόγησε. Όλοι τους ζήτησαν συγγνώμη από τους χαροκαμένους γονείς και τις οικογένειες των άλλων δύο θυμάτων.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Χαμός μεσημεριάτικα στο ΣΚΑΪ – Βγήκε στην κάμερα κι έδειξε τα…

ΣΚΑΪ – Τα εύσημα του Παπανδρόσου για την εκλογική βραδιά